Toronto

Torontos förfärliga förfall – tionde raka förlusten

ANNONS

Toronto Maple Leafs säsong började lovande och laget hängde med rätt bra i toppen av Eastern Conference under säsongens två första månader. Sedan dess har laget dock spårat ur fullständigt.

I natt inkasserade Leafs sin tionde raka förlust efter att ha tappat en 3-2-ledning i den tredje perioden av bortamötet med Nashville Predators. Laget har därmed bara vunnit två av 17 matcher sedan juluppehållet och en av tolv matcher sedan Randy Carlyle fick sparken och ersattes av Peter Horachek för en månad sedan.

Mot Nashville gick Leafs fram till en 3-2-ledning via två snabba mål av Nazem Kadri och Mike Santorelli i den tredje perioden. Mike Fisher kvitterade och spelade sedan fram Colin Wilson till segermålet halvvägs in i perioden.

Filip Forsberg spelade fram till Shea Webers 2-0-mål i den första perioden och har därmed fem poäng (2+3) på sina fem senaste matcher. Totalt är han uppe i 45 poäng (17+28) på 50 matcher. Med det är han sju poäng före Calgary Flames forward Johnny Gaudreau i toppen av poängligan för rookies.

Nashville – Toronto 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)
Nashville:
Seth Jones (4), Shea Weber (11) (Filip Forsberg), Mike Fisher (13), Colin Wilson (16).
Toronto: Daniel Winnik (4), Nazem Kadri (14), Mike Santorelli (10).

Den här artikeln handlar om: