Sök
”JÄTTESVÅRT ATT TIPPA” Patrik Ross tror på en jämn CHL-final, där Janne Sandströms Luleå drar det längre strået mot Mathis Olimbs Frölunda.
SHL

SVT:s expert inför CHL-finalen: ”Sätter en liten slant på Luleå”

I kväll ska det avgöras. Tidernas första Champions Hockey League-final står inför dörren och det blir en helsvensk final mellan Luleå och Frölunda i Coop Norrbotten Arena.
SVT:s expert Patrik Ross tror att hemmalaget drar det längre strået.

– Jag tror att Luleås fysiska spel fäller avgörandet, de knäpper Frölunda på näsan, säger Ross till hockeysverige.se.

Från början var de 44 lag från tolv olika länder. Efter 160 matcher – 132 i gruppspelet och 28 i slutspelet – är det bara två kvar på fötter. I kväll gör Luleå och Frölunda upp om segerchecken på 60 000 euro – och inte minst äran att få utses till historiens första Champions Hockey League-mästare.

Cam & Chris Abbott.

Sveriges Television sänder finalen med start 20.05 i SVT2. En av personerna som kommer att figurera i sändningen är experten och tidigare spelaren/tränaren Patrik Ross. Under sin första säsong som expert på SVT Sport har han fått se en hel del Champions Hockey League-hockey och är på det hela taget väldigt positiv till turneringen, även om det har muttrats en del ute i stugorna.
– Jag tycker att det är kul att få se hur svenska låg står sig mot övriga Europa, hur spelstilarna skiljer sig åt, säger Ross till hockeysverige.se.
– Det är många som har varit negativa, men jag brukar jämföra det med att flyga till Mallis eller Bangkok – man når inte 10 000 meters höjd direkt. Det tar sin tid, men det viktigaste är ändå att spelarna gillar upplägget, att de är positiva och tycker att det är kul att spela tävlingsmatcher direkt.

När det kommer till finallagen ser Patrik Ross två diametralt olika stilar som möts.
– Luleå har sin aggressiva och fysiska hockey, går all-in och smäller på i varenda byte. Här i semifinalerna var bröderna Abbott och (Emil) Sylvegård som vinthundar. De smällde på så fort de fick chansen.
– Frölunda är å andra sidan ett kvickt, irrationellt lag med mycket spelskicklighet och många lirare. När man möter Luleå blir det viktigt för deras spelskickliga backar, som Elias Fälth, Erik Gustafsson och Oscar Fantenberg att ha bra fart när de ska vända upp i egen zon, annars kommer de att få tugga sarg.

FRAMGÅNGARNA I CHL BAKOM VÄNDNINGEN I SHL

Max Görtz.

Både Luleå och Frölunda kan påstås ha lyckats bättre i CHL än i SHL. Luleå har uppträtt ojämnt i den inhemska ligan och gått bra i Europa. Frölunda har spelat bra i SHL, men har haft problem med effektiviteten och spelet i numerärt överläge. I CHL har målen däremot flödat in.
– Hockeyn är lite mer öppen ute i Europa. Det är ett mer böljande spel jämfört med det mer strikta, defensiva spelet vi har i Sverige. Ett lag som Frölunda gynnas av det. De har spelarna som kan utnyttja den här typen av extra utrymme. Ge spelare som Mathis Olimb, Andreas Johnson och Max Görtz ett tre mot två-läge och det smäller direkt, menar Patrik Ross.
– I Luleås fall så inledde de SHL starkt och även om de hade en rejäl dipp har de lyft sig efterhand. Där tror jag faktiskt att framgångarna i CHL har hjälpt till. De hittade spelet och fick självförtroendet. Det har smittat av sig på spelet i SHL också.

Vilka vinner i kväll?
– Det är en jättesvår match att tippa eftersom lagen är så annorlunda. Luleå får ju dessutom inte ha med några av sina nyförvärv om Johan Harju till exempel, men jag sätter ändå en liten slant på dem. De har hemmaplan och jag imponerades väldigt mycket av deras fysiska och aggressiva spel mot Skellefteå i semifinalen. Jag tror att det fäller avgörandet.

Slutligen ber vi Patrik Ross att ta ut ett All-Star Team från turneringen:

Back: Erik Gustafsson, Frölunda
– Puckskicklig spelare som verkligen tagit ett steg framåt den här säsongen. Han har varit mycket bättre än jag trodde när Frölunda hämtade honom från Djurgården. Han är bra på att driva upp pucken, har bra spelsinne och bra skott.

Back: Jan Sandström, Luleå
– Han har en gedigenhet som imponerar. Har du ledningen i slutminuterna vill du ha honom på isen hela tiden eftersom han är så pålitlig i defensiven. Gör alltid sitt bästa och göra andra omkring sig bättre.

Forward: Mathis Olimb, Frölunda
– Poängligaledaren och den stora offensiva härföraren i Frölunda. Han har ett otroligt spel i sig och alltid blicken uppe, kan slå öppnande passningar som väldigt få hittar. Han har varit bra tidigare också, men den här säsongen har han verkligen tagit ytterligare ett steg.

Forward: Andreas Johnson, Frölunda
Ett perfekt komplement till Olimb. Är alltid ett hot inne i skottsketorn. Jag gillar spelare som inte behandlar pucken, utan nyper till direkt. Johnson är en sådan spelare.

Forward: Luca Cunti, Zürich
En härlig puckhållare som jag föll för i gruppspelet. Det kändes som han gjorde vad han kände för när han var på isen. En riktigt bra offensiv spelare.

Målvakt då?
– Äh, de har jag aldrig lagt märke till. När jag själv spelade så försökte jag bara hitta nät, då tittade man aldrig på målvakten…

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten