Jimmie Ericsson och Tony Mårtensson
Nyheter

Tony Mårtensson hyllar KHL:s doldisstjärna: ”Han är ligans bästa forward”

Tony Mårtensson är en av många stjärnspelare i SKA Sankt Petersburgs tunga lagbygge som börjar närma sig ännu ett slutspel där man ska försöka jobba hem klubbens första mästartitel. I en stor intervju med hockeysverige.se passar han på att hylla det vi skulle kunna kalla ligans doldisstjärna. Killen som inte är så känd för den svenska publiken, men utvecklats enormt senaste åren. Artemij Panarin.
– Han jobbar stenhårt på träningar och matcher samtidigt som han är otroligt skicklig. Jag tycker att han är ligans bästa forward. Jag hoppas han vågar testa på NHL, säger Mårtensson till hockeysverige.se.

Tony Mårtensson gör nu sin sjätte säsong i KHL. Fem av dessa har han tillbringat i sin nuvarande klubb SKA St Petersburg. Efter den förra säsongen, som han avslutade med minus två i plus/minus statistiken har han den här säsongen, tillsammans med kedjekompisarna Patrick Thoresen och Roman Cervenka, lyft både den offensiva produktionen och defensiven. Idag ligger Mårtensson på plus 25 i samma statistik.

Hockeysverige.se fick en pratstund med Tony Mårtensson som är på en roadtripp med laget och just nu befinner sig i Moskva. Vi började med att fråga honom hur hans roll förändrats i SKA sedan han anlände till klubben från Linköping 2010.
– Framförallt fick jag spela mycket mer första säsongerna jag var här och då även Mattias Weinhandl bland andra var här. Senaste två säsonger har jag spelat i andra och tredjekedjan.
– Istiden för mig har minskat lite, men samtidigt har vi ett väldigt bra lag. Det är som det är och det finns bättre spelare i laget på offensiva positionerna, så det är bara att gilla läget.

Har KHL utvecklats mycket senaste åren som du ser det?
– Ja, den är mycket bättre nu. Det känns som att det idag finns tio, tolv lag som kan vinna serien. Det är även fler lag idag som är med och slåss om en plats i slutspelet. Visst finns det ett fåtal gäng fortfarande som är strykgäng, men det kommer bättre spelare hit varje säsong och jag tycker KHL har blivit mycket bättre sedan jag kom till Kazan för sju säsonger sedan. Det är en jäkla skillnad.

Minus två förra säsongen och inför morgondagens match ligger du på plus 25, vad skiljer säsongerna åt som du ser det?

– Förra säsongen var jag skadad mycket. Egentligen hade jag skador hela den säsongen. Jag bröt ett revben bland annat och dessutom hade jag problem med en axel och ett knä. Det var en riktig piss-säsong från start till slut.
– Den här säsongen känns mycket bättre och jag kunde också träna bra i somras. Jag, Thoresen och Cervenka spelar i tredjekedjan och jag tycker att vi spelar bra tillsammans. Alla tre ligger topp sju i plus/minus och för att vara en tredjekedja tycker i alla fall jag att det är bra.
– Vi försöker spela enkelt samtidigt som alla tre har gjort en del poäng. På så sätt är jag nöjd med säsongen, men det är nu det roliga börjar med slutspelet. Sedan får vi se hur det är när vi summerar säsongen.

Tony Mårtensson har så här långt skrapat ihop 29 poäng (11+18), Patrick Thoresen 36 poäng (16+20) och Roman Cervenka 30 poäng (11+19).
– Vi spelade tillsammans även förra säsongen även om vi alla tre var skadade i omgångar. I slutspelet var Roman och Thoresen grymma även om vi åkte ut redan i kvartsfinalen.
– Den här säsongen känns det som att vi fortsatt på samma linje. Jag är center och lite mer defensiv och låter dom spela lite mer offensivt även om båda två jobbar väldigt bra hemåt. Det är därför vi har ett bra plus/minus också.  Det känns som vi har det här lilla extra för att skapa mycket framåt, men ändå spela bra defensivt.

Poängbäst i SKA är 23-årige forwarden Artemij Panarin. På 45 matcher har han svarat för 23 mål och totalt 54 poäng. På det ligger han för övrigt trea i hela KHL:s poängliga efter Aleksander Radulov (61 poäng) och Jan Kovar (56 poäng).
– Panarin är helt fantastisk och en grymt bra kille. Han jobbar stenhårt på träningar och matcher samtidigt som han är otroligt skicklig. Jag tycker att han är ligans bästa forward.
– Han går en väldigt ljus framtid till mötes. Jag hoppas att han vågar testa NHL. Det borde vara flera klubbar där som är intresserad av honom. Jag tror att han skulle göra succé där också.

Vad är hans styrka som spelare som du ser det?
– Han är egentligen bra på allting. Han har ett fantastiskt skott och är även en bra framspelare samtidigt som han är jäkligt skicklig med pucken.
– Nu är han ganska liten (180 cm/77kg), men grymt hal. Även om han är ute i hörnorna tar han sig in på mål. Hela hans kedja har varit vår helt klart bästa den här säsongen.

Artemij Panarin (All Over Press)

Artemij Panarin (All Over Press)

Till årets säsong fick Tony Mårtensson sällskap av en svensk i laget då svenska mästaren med Skellefteå senaste två säsongerna, Jimmie Ericsson, skrev på för klubben.
– Jimmie spelar center i förstakedjan mellan Ilja Kovaltjuk och Viktor Tichonov. Jag tror att han får ta ett lite mer defensivt ansvar mot vad han är van vid.
– Den kedjan har också varit bra, men både Kovalchuk och Tikhonov har varit skadade under säsongen. Vi får hoppas att alla är skadefria framöver så vi kan ladda mot slutspel.

Hyfsad kedja Jimmie hamnat i med andra ord?
– (Skratt) Ja, det är hyfsade spelare kan man väl säga.

SKA har inte vunnit KHL tidigare, men hur långt kan årets lag räcka tror du?
– Vi har gått till semifinal två gånger, men känslan är att den harmoni och sammanhållning som vi har i laget nu har vi inte haft så länge jag har varit här. Vi har fyra riktigt bra femmor. Dessutom fick vi in (Mikko) Koskinen i mål. Han har varit grym sedan han kom till oss.
– Vi har tajtat till oss defensivt och släpper inte in lika mycket mål som vi gjorde innan. Det känns som att vi har alla ingredienser för att gå långt. Dessutom har vi spelare som Kovaltjuk, Panarin och Cervenka som kan avgöra tajta matcher.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, hur tänker du kring det?
– Klart att jag vet att kontraktet går ut, men det blir agenten som får kolla vad jag har för valmöjligheter. Mer än så kan jag inte säga idag.

Lockar det ändå inte att få avsluta karriären så småningom hemma i Sverige?
– Jo, det gör det absolut. Vi får kolla vad det finns för valmöjligheter hemma och jag kommer från Märstatrakten och håller på att bygga hus i Sigtuna så vi får se vart det bär av, avslutar Tony Mårtensson med ett skratt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten