PUH! Växjö höll med nöd och näppe undan till en seger mot Djurgården.
Växjö Lakers HC

Växjö nära att sätta segerjublet i halsen

ANNONS

En betryggande tremålsledning med tio minuter kvar och de flesta hade räknat in en trepoängare för Växjö i Vida Arena. Smålänningarna höll dock på att få sätta segerjublet i halsen efter att ett vilt kämpande Djurgården varit centimeter från att kvittera.
– Jag trodde inte att det skulle bli så jämnt när jag gjorde mitt mål, säger Växjös forward Nick Johnson om dramat i slutsekunderna.

Är det något Djurgården bevisat om och om igen den här säsongen är det att man har en arbetsmoral utan dess like. Oavsett ställning i matcherna släpper man aldrig på gasen, något som har betalat sig vid flera tillfällen och höll på att göra det på nytt i Småland på lördagen.

Via två mål från Cory Murphy och ett från Jani Lajunen hade Växjö skaffat sig en 3-0-ledning inför slutperioden i Vida Arena. Marcus Högström reducerade sedan visserligen till 3-1, men när Nick Johnson fyllde på till 4-1 strax därpå hade de flesta räknat in tre poäng till smålänningarna.

FÖRSTA SHL-MÅLET FÖR NORELL

Djurgården fortsatte dock bara att tugga på och via mål från Michael Holmqvist och Robin Norell kom man hela vägen upp till 4-3. Norells fullträff var hans första i SHL och kom efter en riktigt läcker soloprestation.

I slutsekunderna hade sedan gästerna flera fina lägen att utjämna, men Växjö och Cristopher Nihlstorp orkade stå emot anstormningen.
– Jag trodde inte att det skulle bli så jämnt när jag gjorde mitt mål, erkänner Växjös forward Nick Johnson till C More.

Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi var nöjd med insatsen, men besviken på utgången efter den starka upphämtningen.
–  Vi föll på ett par individuella misstag i kväll. Det var en bra prestation men vi räcker inte till.
– Vi vill vinna samtliga matcher så det är klart att det svider.

Den här artikeln handlar om: