Hanna Lindqvist.
Nyheter

Leksandsforwarden: ”Ska visa att jag vill vara med i VM”

I vår väntar ett VM på hemmaplan, och nu reser Damkronorna till tyska Füssen för en sexnationsturnering som uppladdning. En av de som krigar om en plats i VM-truppen är Leksands Hanna Lindqvist.
– Det är givetvis jättekul att få vara med i landslaget igen, säger hon till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Idag reser Damkronorna till tyska Füssen för att spela en turnering mot Finland, Kanada, Tyskland, Schweiz och Ryssland. Förbundskaptenen Leif Boork har gjort en del förändringar i truppen sedan fyrnationersturneringen i Uppsala. En av spelarna som nu återkommer till landslaget är Leksands 22-åriga forward Hanna Lindqvist.
– Det jag tänkte då jag fick reda på när jag fick reda på att jag var uttagen var att nu ska jag verkligen visa att jag ska vara där. Givetvis är det jättekul att få komma med i landslaget igen, berättar Hanna Lindqvist för hockeysverige.se när vi träffar henne på Tegera Arena i Leksand.

DSC_0731

Leffe Boork.

Hanna Lindqvist har tidigare spelat sju landskamper och det senaste uppdraget var då Sverige mötte Finland i tre landskamper på Åland i augusti.
– Man har fått otroligt mycket tips av ”Boorken” som man inte fått på samma sätt här hemma. Han lägger märke till mycket smådetaljer som kanske tränarna här hemma hinna tänka på lika mycket. Det är mycket sådana erfarenheter man tar med sig från landskamperna tidigare den här säsongen. Att dessutom få spela dom bästa är ju också något som gör att man utvecklas.

Kan du peka på några specifika detaljer som Leif Boork pratat extra mycket om?
– Till exempel noggrannheten i tekningar är något som han har varit på mig ganska mycket om, men även tajming och så vidare.

Hanna Lindqvist debuterade i Damkronorna redan under förra säsongen då Leif Boork var
assisterande förbundskapten och i stället Niclas Högberg hade det yttersta ansvaret för landslaget. Hanna Lindqvist märker också en skillnad i ledarskapet när hon jämför förra säsongen med den här.
– Man märker att ”Boorken” verkligen bryr sig om alla spelare. Han vill att man utvecklas mycket individuellt. Han kan höra av sig, även fast man inte varit med i landslaget på ett tag, och prata om vad han tycker att man kan förbättra och tänka på och så vidare.

Hur ser dialogen ut med förbundskaptenen under själva säsongen?
– Senast jag var med i landslaget var under finnkamperna i augusti. Sedan har jag haft lite kontakt med honom under säsongen där han sagt vad jag måste tänka på för att komma med igen.

Hur ser din roll ut i landslaget?
– Jag har spelat i en fjärdefemma tidigare. Man slänger in oss när dom tycker att det är läge för det. Då är det bara att åka mycket skridskor och ge allt och förstöra för motståndarna, skrattar Hanna Lindqvist och fortsätter:
– Vid sidan av är det klart att man inte tar för sig lika mycket som man gör här hemma i Leksand, men det blir mer och mer desto mer man lär känna dom andra tjejerna också.

Får man någon form av klubblagskänsla även i landslaget?
– Ja, det tycker jag absolut. Det blir som ett lag när man är iväg.

”VILL ÅKA DIT OCH VINNA ALLA MATCHER”

Hanna Lindqvist har under årets säsong utvecklats till en av Leksands ledande spelare. Ett Leksand som gick till julledighet med nio raka segrar i ryggsäcken. På seriens inledande 18 matcher har hon svarat för sex mål och totalt 13 poäng. På det ligger hon fyra i lagets poängliga efter Cecilia Östberg, Lina Wester och Iveta Koka.
– Jag tycker att jag har fått en mer ledande roll i laget och samtidigt börjat ta mer initiativ. Man är trots allt en av dom äldre (22 år) spelarna i laget och jag tillhör dom spelarna som spelat längst här. Då blir det lite automatiskt så att man får en ledande roll.

Leksand ligger för tillfället på en tredjeplats i Riksserien och Hanna Lindqvist ser konkurrensen som en viktig egenskap för lagets framgångar.
– Det är en väldig hårt konkurrens inom laget jämfört med vad det har varit tidigare. Alla tävlar om en plats. Sedan tycker jag att sammanhållningen är den bästa som jag har varit med om under åren som jag har varit i Leksand. Alla verkligen vill något med sin hockey.

Handlar det till stor del om att ni har i stort sätt samma lag den här säsongen?
– Ja, absolut. Vi har fått behålla samma lag plus då att det kommit in några nya. Dom tjejerna har också tagit sig in i laget på ett väldigt bra sätt.

Hanna Lindqvist är inte ensam Leksandstjej att åka till turneringen i Füssen finns även succéspelaren från fyrnationersturneringen i Uppsala, forwarden Lina Wester.
– Lina går framåt i sin utveckling hela tiden och jag tycker att hon är en av Sveriges bästa spelare, säger Hanna Lindqvist med ett leende.

Idag reser alltså landslaget ner till Tyskland och Hanna Lindqvist har stora förväntningar på
turneringen.
– Man vill åka dit och vinna alla matcher såklart. Sedan har vi chansen att möta Kanada, världens bästa lag, och det ska bli spännande.
– Jag har aldrig spelat mot Kanada tidigare och det kommer nog bli mycket högre fart än vad jag är van vid. Det ska bli en kul utmaning så det är bara att gå in och ge allt och inte gå in med någon respekt.

Det är ett VM på hemmaplan framåt våren, hur går dina tankar kring att få vara med där?
– Klart att jag vill komma med där, men först gäller det att jag gör bra ifrån mig på den här
turneringen och verkligen visa att jag vill vara med.

 

Spelprogrammet i Füssen:
3-6/1 2015. 2015 Women´s Nations Cup i Füssen, Tyskland

Grupp A: Tyskland, Schweiz, Sverige

Grupp B: Kanada, Finland, Ryssland

Lördagen den 3 januari 2015
Tyskland-Sverige
Finland-Kanada

Söndagen den 4 januari 2015
Sverige-Schweiz
Kanada-Ryssland

Måndagen den 5 januari 2015
Schweiz-Tyskland

Ryssland-Finland

Tisdagen den 6 januari 2015
Match om 5:e plats

Match om 3:e plats

Final

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten