Henrik Zetterberg.
Nyheter

Zäta bröt måltorkan – men Detroit förlorade femte raka: ”Var en bra hockeymatch”

Detroit har, efter en sensationellt stark start, fallit tillbaka ordentligt i NHL. I natt åkte man på sin femte förlust i rad, trots att Henrik Zetterberg öppnade målskyttet i mötet med New York Islanders.
– Vi får bara försöka tänka att vi ska ha en bra träning i morgon, säger kapten Zetterberg om förlustsviten.

Det har under de senaste veckorna spekulerats i om Mike Babcock ska få en kontraktsförlängning som gör honom till ligans bäst betalde coach. Detroit har nog gjort smart i att vänta med att knyta upp den mytomspunne tränaren.

Laget har nu nämligen förlorat fem matcher i rad, och helt och hållet tappat det fina spel man inledde säsongen med. Laget ligger visserligen på slutspelsplats även nu, och man har klart häng på divisionsledaren Tampa Bay. Men efter fem raka förluster, och bara fem gjorda mål på dessa matcher, börjar det kanske sprida sig en oro i svensklaget.

I nattens match mot New York Islanders var det kaptenen Henrik Zetterberg som öppnade målskyttet. I ”Ovetjkin-position” nöp svensken till direkt, och pucken letade sig in bakom Jaroslav Halák i Islanders-målet. Därmed bröt han sin tio matcher långa måltorka, och sin 21 matchers långa svit utan mål med en målvakt som motståndare. Svenskens senaste fullträff kom i tom kasse.

”BARA ATT FÖRSÖKA GLÖMMA FÖRLUSTERNA”

Men roligare än så blev det inte för Detroit. Brock Nelson sköt 1-1, och sen assisterade samma Nelson till Anders Lees avgörande 2-1-mål i mitten av den andra perioden. Därmed har Islanders inte förlorat i Joe Louis Arena sedan 2003.
– Det var en bra hockeymatch, med två lag som verkligen spelade bra. I andra perioden gav vi bort lite för många puckar och det gav dom ett momentum, sa Henrik Zetterberg efter matchen.

En något pressad kapten gav också sin syn på de fem förlusterna i följd.
– Vi försöker att inte tänka så. Just nu behöver vi bara fokusera på att göra en bra träning i morgon, samla ihop oss som grupp, och försöka glömma förlusterna. Vi kan bara tänka på att fortsätta göra det vi är bra på, och ändra det som behöver ändras.

En olycka kommer ju sällan ensam, och det tvingades Detroit erfara i natt. Lagets förstekeeper Jimmy Howard tvingades utgå i den första periodpausen, och ersattes då av Petr Mrazek. Det är oklart vilken typ av skada Howard har åkt på.

New York Islanders fortsätter gå överraskande bra, och håller alltjämt andraplatsen med god marginal i Metropolitan Division. Där har man bara Pittsburgh framför sig.