Claude Julien.
Winnipeg

Ny förlust för Boston: ”Är vi nöjda kommer vi behöva ta semester i april”

Det fortsätter gå tungt för tippade topplaget Boston Bruins. Efter två raka bortamatcher med poäng hade man i natt chansen att utöka den sviten, när man gästade Winnipeg. Men det ville sig inte för Claude Juliens mannar.

Anförda av en storspelande Michael Hutchinson i målet var det nämligen Winnipeg som drog det längsta strået, och vann med 2-1 sedan Dustin Byfuglien avgjort med sekunder kvar av den andra perioden. Evander Kane öppnade målskyttet i matchen.

Carl Söderberg fanns med i förarbetet till Torey Krugs 1-1-mål i den andra perioden, men det målet räckte alltså inte till någon poäng.
– Jag är inte glad. Vi hade chansen att komma ifrån den här bortaresan med fem poäng av sex möjliga, så hade jag varit nöjd nu kommer vi behöva ta semester i april. Vi gör alldeles för många kostsamma misstag, dundrade mästarcoachen Claude Julien till nhl.com.

Boston är just nu utanför slutspel, till skillnad från dagens banemän Winnipeg.

*****

Dallas knep i natt en knapp seger mot Calgary på bortaplan. Efter en mållös förstaperiod sköt Jamie Benn och Trevor Daley ett varsitt mål i den andra perioden, och tog laget upp i en 2-0-ledning.

Calgarys stjärnback Mark Giordano reducerade sedan till 2-1, men närmare än så kom inte Calgary.

Därmed missade Calgary chansen att gå upp på den sista slutspelsplatsen. Dallas har bara Colorado bakom sig i Central Division.

*****

New Jerseys rookiemålvakt Keith Kinkaid tog i natt sin första seger i NHL. Målvakten behövde tre matcher på sig för att knipa den första vinsten.

25-åringen räddade 26 av 28 skott i New Jerseys 3-2-seger efter straffar mot Tampa Bay, och blev utsedd till matchens andra stjärna.
– Jag tror jag fick en blackout, sa en lycklig målvakt till nhl.com efter att segern säkrats.

New Jerseys straffhjälte var Patrik Elias, som också gjorde ett mål under ordinarie tid. Lagets andra fullträff sattes av Adam Henrique. Steven Stamkos och Nikita Kutjerov sköt Tampa Bays mål.

Tampa Bay toppar alltjämt Atlantic Division, medan New Jersey är utanför slutspel.