Sara Grahn.
Nyheter

Strafförlust för Damkronorna i premiären

ANNONS

De svenska Damkronorna föll tungt i fredagens öppningsmatch mot Ryssland i fyrnationsturneringen i Uppsala. Dels tappade man en 1-0-ledning från första perioden när ryskorna kvitterade i början av den tredje perioden, dels hade man en 2-0-ledning i den avgörande straffläggningen innan ryskorna vände och vann. Straffläggningen med 3-2 och matchen med 2-1.

Sara Grahn, Brynäs storspelade i den svenska kassen och stoppade 43 av 44 skott under ordinarie matchtid och förlängning. I straffläggningen var det trots detta Kim Martin Hasson, Linköping, som fick komma in och ta över. Hon släppte in tre mål på fyra ryska straffar.

Leksands forward Lina Wester sköt matchens första och Sveriges enda mål i matchen.

Damkronorna spelar nästa match mot Tyskland under lördagen. Ett Tyskland som föll med 1-6 mot Finland i fredagens andra match i Uppsala.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL