Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #13

ANNONS

30 omgångar är spelade, och det är dags för ett drygt två veckor långt uppehåll i SHL. Men ett näst sista Veckans Lag för året hinner vi ta ut innan dess.

Oscar Alsenfelt, Leksand
Förra säsongen höll han, nästan på egen hand, på att ta Leksand till kvartsfinal som nykomlingar. I höst har formen inte varit lika bra, men i lördagens hjältedåd mot Frölunda var han tillbaka på samma nivå som under förra säsongen. Frölunda vann skotten med 49-16. Leksand vann matchen med 2-1. Det räcker så.

Chris Campoli, HV71
Den här veckan var Chris Campoli rubrikernas man. Han tacklades, han spelade fram till mål, och han gjorde ett själv. På två matcher i veckan sköt stjärnbacken 1+3, och fanns bland annat med i förarbetet till HV71:s 4-4-mål i den otroliga vändningen mot Luleå.

Tim Heed, Skellefteå (4)
Det här var absolut inte succébackens starkaste vecka under säsongen, men trots det fortsätter han att leverera poäng. Det blev två målgivande passningar från höstens stora genombrottsman, och han går mot Ryan Gunderson-siffror rent poängmässigt. Hur länge kan Pär Mårts undvika att ta ut Tim Heed i Tre Kronor?

Mikael Samuelsson, Djurgården (2)
Ligans hetaste spelare. Veckan som gick dominerade han fullständigt med 2+1 under ordinarie tid, och en avgörande straff på det. Frågan är om någon spelare i något lag betyder mer än vad Mikael Samuelsson gör för Djurgården? Han måste fortsätta leverera siffror i den här stilen, om Djurgården ska kunna bibehålla sin sensationellt fina placering.

Nick Johnson, Växjö
Nick Johnson fortsätter leverera, lite sådär i skuggan av Tuomas Kiiskinen i Växjö. Noterade 1+2 i 6-0-vinsten mot Linköping, och följde upp det med ett mål i förlusten mot Färjestad. Går mot en riktigt bra säsong rent poängmässigt, och frågan är om Sam Hallam får behålla sitt nyförvärv nästa säsong.

Toni Rajala, Färjestad
Den finske stjärnvärvningen tycker själv inte att han har presterat på sin vanliga nivå, men den här veckan sköt han det matchavgörande målet i båda Färjestads segrar. Precis som Färjestad börjar han så smått varva upp nu, och känslan är att Toni Rajala kommer bli ett riktigt vasst vapen i ett kommande slutspel. För dit kommer Färjestad ta sig.

Veckans

…Salo Ah, men Salo förstås. Just när det kändes som att Leksand började bli en klubb i harmoni igen kom beskedet att Salo lämnar uppdraget som sportchef för andra gången den här säsongen. Förra gången avgick han på studs, nu verkar det mer ha varit Leksand som tog det slutgiltiga beslutet. Rubrikmakarna kommer sakna Salo. Det är en sak som är säker.

…Hvändning HV71 stod för säsongens svettigaste vändning när man lyckades vinna bortamötet med Luleå, trots att man låg under med 4-2 med bara sju minuter kvar att spela. Därmed skickade man ned Luleå på en tiondeplats. Det blir en jobbig vår för Joakim Fagervall.

…hemliga protest Ja, något annat kan det väl inte ha varit? Den sista omgången där det skulle spelas fyra mot fyra i förlängning gick samtliga matcher med nedsläpp 16:00 till förlängning. Spelarna ville naturligtvis visa att man inte tänker gå med på det här tre mot tre-experimentet.

…straffkung I en liga där straffskyttarna håller en, mestadels, riktigt usel nivå så var det kul att se straffläggningen mellan Skellefteå och Djurgården. Fem av åtta straffar gick i mål, och allra hetast var Rob Schremp som satte två av två.

…REKORD Visst, man avslutade veckan med att tappa en poäng mot Djurgården. Men oj, vad bra Skellefteå är. Serien leds med elva poängs marginal, och i och med torsdagens seger mot Brynäs tog man sin sjunde raka trepoängare. Ett klubbrekord för svensk ishockeys giganter.

….slakt Växjö stod för veckans slakt när man vann, på bortaplan, mot Linköping med 6-0. Redan efter första perioden var det 3-0, och sen rullade det på för Sam Hallams mannar. Allra roligast hade Robert Rosén, som noterade 2+1 i utskåpningen.

…klättring Per-Åge Skröder får betecknas som ett fenomen i SHL. Han inledde säsongen som ligans tionde bästa poängplockare genom alla tider, men hans assist till Willam Nylanders avgörande mot Linköping tog honom förbi Stefan ”Skuggan” Nilsson i alla tiders poängliga. Nu är supernorrmannen uppe på sjunde plats.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch