André Burakovsky.
Washington

Expertens tunga besked: Ingen Burakovsky i JVM

ANNONS

Han var petad i sin tredje raka NHL-match i natt och har fått allt mindre förtroende när han väl har spelat. Trots det ser det ut som om de svenska Juniorkronorna kommer att tvingas klara sig utan André Burakovsky i JVM. I alla fall om man ska tro TSN:s kunnige expert Bob McKenzie.

I går kom det väntade beskedet att Montréal Canadiens släpper Jacob de la Rose till JVM i Toronto som startar om exakt två veckor. Det var ett synnerligen väntat besked eftersom de la Rose hör hemma i AHL. Detsamma gäller Philadelphia Flyers back Robert Hägg, som uteslutande har spelat farmarlagshockey hela hösten även han.

När det gäller storstjärnan André Burakovsky är läget ett annat. Han har varit ordinarie i NHL hela hösten och stundtals varit produktiv som Washington Capitals andracenter. Eftersom hans speltid minskat sista månaden och han till och med varit petad de tre senaste matcherna som Capitals har spelat har förhoppningarna om att få loss honom till turneringen i Toronto ökat.
– Vi kommer att göra exakt vad som är bäst för Washington Capitals och André Burakovsky, sade Capitals coach Barry Trotz till CSN Washington apropå svenskens JVM-deltagande härom dagen.

Nu kväser TSN:s tunga hockeyexpert Bob McKenzie de förhoppningarna. På Twitter skriver McKenzie att Washington inte förväntas släppa ”Lill-Burra” till turneringen och att chanserna är små att Edmonton Oilers släpper centern Leon Draisaitl.

Det är inte bara Sverige och Tyskland som drabbas. Kanada kommer inte att få loss jättelöftet Jonathan Drouin till turneringen. Det säger Tampa Bay Lightnings general manager Steve Yzerman, tidigare GM för Kanadas landslag, i en kommentar till klubbens webbsida.
– Han kommer att få massor med istid här och vi vill inte störa hans framsteg i NHL, säger Yzerman.

Kanada har tidigare fått loss New York Rangers forward Anthony Duclair till turneringen. Finland har dessutom fått tillåtelse att plocka in backen Julius Honka som tillhör Dallas Stars organisation.

En spelare som också kan komma att få chansen i JVM är Rysslands jätteback Nikita Zadorov, som sköt fyra mål på sju matcher när ryssarna tog JVM-brons i fjol. Enligt Bob McKenzie ska hans NHL-klubb Buffalo Sabres vara nära att släppa Zadorov.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM