Emil Kristensen.
Nyheter

Oskarshamn bromsade sin svit – och Malmös

Efter fem raka förluster kunde IK Oskarshamn äntligen inkassera en seger och lämna ifrån sig den allsvenska jumboplatsen. I mötet med serieledande Malmö blev det vinst med 5-4 efter att IKO vunnit matchen via förlängningsspel.

Danske backen Emil L. Kristensen blev stor matchvinnare när han skickade in 5-4-målet en dryg minut in i förlängningen. Slovenen David Rodman var nära att bli matchvinnare när han satte 4-3 med sitt andra mål i matchen halvvägs in i tredje perioden. Nicklas Jadeland fixade dock kvitteringen i powerplay med sex minuter kvar att spela.

IKO fick även mål från Luca Caputi och Manuel Ågren samtidigt som Greg Squires kostade sig på att bränna en straff i tredje perioden. Malmö fick se sin segersvit gå i stöpet efter fem raka segrar. Björn Svensson, Jens Jakobs och Joey Tenute gjorde lagets övriga mål. Tenute hade dessutom två assist och är nu delad tvåa i den allsvenska poängligan tillsammans med Jesper Jensen, Rögle. Båda har 31 poäng jämfört med morabacken Kevin Mitchells 36.

Malmö toppar fortfarande tabellen, tre poäng före Karlskrona och Mora.