Sök
Samuel Ward.
Nyheter

”Vi har spelare som kommer käka puck om det behövs”

Han är den målvakt som har levererat bäst resultat i U20-landslaget den här säsongen. Asplövens Samuel Wards genombrott har tagit honom ända till JVM och där tror han på guld.
– Vi har alla delar som behövs för att gå hela vägen och vi har alltid tidigare då jag varit med i landslaget haft en bra grupp, säger den från Luleå utlånade målvakten till hockeysverige.se.

Tre spelare från Hockeyallsvenskan  kom med i den JVM-trupp som Rikard Grönborg presenterade under måndagen. Alla tre dessutom utlånade från lag i SHL. Det handlar om målvakterna Linus Söderström, Södertälje, som är utlånad av Djurgården, och Samuel Ward, Asplöven, utlånad av Luleå, samt AIK:s Oliver Kylington, utlånad av AIK.

Bland målvakterna blev Brynäs Jonas Johansson också med medan Frölundas Fredrik Bergvik får stanna hemma.
– Nog har det legat och gnagt lite grann ändå under säsongen. Framför allt när man haft några matcher som inte har fungerat har man funderat över hur det här påverkar om jag får åka med till JVM eller inte. Klart att det varit svårt att inte tänka på JVM det ska jag villigt erkänna, berättar Samuel Ward för hockeysverige.se.

När Samuel Ward sedan fick beskedet att han var uttagen kände han stor glädje.
– Man blev upprymd och jag känner fortfarande att det är svårt att tro att det är sant. Det är ändå det här som man spelar hockey för, i alla fall senaste åren. Det har varit ett mål och givetvis en dröm att få vara med.

Vilka egenskaper gör dig till en JVM-målvakt som du ser det?
– Jag har jobbat på och har haft tålamodet. Sedan jag flyttade till Luleå för fyra år sedan har jag ständigt gnuggat samtidigt som jag har haft tur att få vara frisk och skadefri.
– Nu har jag inte spelat så jättemycket på slutet här i Asplöven, men överlag under dom här fyra åren har jag fått mycket speltid. Det känner jag har hjälpt mig mycket.


Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

KONKURRENTERNA: ”TVÅ JÄTTEHÄRLIGA KILLAR”

Det blir alltså Linus Söderström och Jonas Johansson som Samuel Ward kommer att slåss om målvaktsposten med under JVM. Två målvakter som Ward inte tror att det kommer bli några problem att jobba med, tvärtom ser han det som något roligt.
– Det är två jättehärliga killar. Linus känner jag inte så jättebra. Det är mer som så att jag har stött på honom redan under U13-tiden då han spelade i Värmdö och jag i Nyköping. Han var bra redan då och faktiskt ganska liten, men i dag är han stor, bra mycket större än jag.
– Jonas träffade jag på första gången under regionscamperna innan U17-VM. Sedan har vi träffats på landslagssamlingar. Det har funkat väldigt bra och han är en jäkligt härlig kille. Det kommer absolut inte bli något problem att umgås med dom två.
– Jag ser det inte som att jag tycker illa om någon av dom bara för att vi är konkurrenter. Vi är ett lag. Får man spela så är det kul annars får man glädjas åt laget.

Vad är styrkan i det här JVM-laget?
– Som alltid så har vi en jäkla bredd i Sverige och det är många otroligt bra spelare som har lämnats utanför truppen.
– Jag tror att vi har fått ihop ett lag som har den allra yttersta spetskvalitén. Sedan har vi spelare som är väldigt bra framför mål. Jag tänker då på exempelvis Anton Blidh. Vi har även spelare som kommer att käka upp pucken om det behövs. Dessutom har vi yttersta världsklasspelare som ska göra målen framåt.
– Vi har alla delar som behövs för att gå hela vägen och vi har alltid tidigare då jag varit med i landslaget haft en bra grupp. Det är i princip samma killar som är med nu och jag vet att alla dom killarna funkar bra tillsammans. Det tror jag är väldigt viktigt för att man ska lyckas.

Det är ganska tufft framför målen som målvakt internationellt och här tror Ward att han har haft mycket nytta av att ha fått en hel del speltid med Asplöven i Hockeyallsvenskan.
– Man märker att spelare är större och skickligare framför mål i Hockeyallsvenskan. Du får jobba mer för att se pucken eftersom både försvarsspelare och motståndare tar plats där framför. Jag känner att matcherna jag fått i Hockeyallsvenskan har hjälpt mig väldigt mycket.
– Jag var och spelade en match med Luleås J20 förra veckan och då kände man vilken skillnad det var att komma ner dit. Det gick inte speciellt bra och vi förlorade mot Skellefteå med 6-5 efter straffar. Ändå kunde jag känna att jag haft en väldig nytta av att ha spelat med Asplöven.

”HAR INTE BRÅTTOM ATT SLÅ MIG IN I LULEÅ”

Någon besvikelse över att inte få chansen med Luleå i SHL känner inte Samuel Ward. Han var inställd på att det skulle bli så redan innan säsongen.
– Nej, det känner jag absolut inte. Det har varit klart hela tiden att jag ska vara i Asplöven. Jag är positivt överraskad över att jag har fått spela så pass mycket som jag gjort. Även om matcherna varit lite tokigt utspridda så har jag ändå fått spela 17 matcher så här långt, alltså har jag spelat mer eller mindre varannan match under hela säsongen fram till nu.
– Jag trivs väldigt bra med att fått spela så pass mycket och jag har egentligen inte bråttom med att slå mig in i Luleå. Det får bli ett av mina framtida mål helt enkelt.

Vad är det som gör Haparanda och Asplöven till ett så speciellt ställe att bo och spela på som hockeyspelare?
– Det är jäkligt speciellt. Det ligger precis på gränsen till Finland och man kan gå över dit för att ta en fika eller käka.
– Sedan är vårt lag speciellt också. Vi är väldigt många unga och hungriga killar som inte fått tillräckligt mycket plats och utrymme för att utvecklas i sina tidigare klubbar. Då är Haparanda en väldigt bra lösning och en bra hållplats i karriären.

Är just sammanhållningen det som är unikt med Asplöven?
– Ja, det skulle jag absolut säga. Vi gör väldigt mycket tillsammans och många bor i samma hyreshus i Haparanda. Vi umgås en hel del utanför hockeyn och vi reser mycket tillsammans.
– Sedan har vi två ungdomliga tränare (Per Kenttä och Urban Lahti) som hänger med och jag skulle säga att vi är ett väldigt bra kollektiv.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten