MADHAWKS HÖJDARE. Jonas Gunnarsson, Dave Liffiton och Frederik Storm lyfts fram som de stora utropstecknen i årets Malmö.
Nyheter

Madhawks SHL-hopp: ”Laget kommer bli ännu bättre”

Ingen kan Malmö Redhawks som han. I ur och skur har Johan ”Mr Madhawk” Svensson följt laget och samtidigt positionerat sig som Sveriges största hockeybloggare. Nu är frågan om han slutligen ska få se sin klubb i SHL?
– Med tanke på hur systemet är uppbyggt så har man ett lag som är redo att kliva upp, säger Svensson till hockeysverige.se.

På upptaktsträffen inför den Hockeyallsvenska starten i höstas gick Malmös tränare Mats Lusth ut och gjorde klart för alla närvarande att man skulle ta klivet upp i SHL den här säsongen. Nu har inte säsongen varit direkt klockren för svenska mästarna från 1992 och 1994, men inför kvällens omgång, där Malmö möter Almtuna, så leder man ändå serien före Mora och Karlskrona.

Vad är det som gör att Malmö leder Hockeyallsvenskan? Hur har klubben förändrats under de senaste två säsongerna efter all turbulens? Och framför allt, har Malmö ett lag som kan nå SHL? Hockeysverige.se till branschens största malmökännare, bloggaren Johan Svensson, mer känd som Mr Madhawk.
– Varför man leder Hockeyallsvenskan? Man är det bästa laget och har fått igång maskineriet senaste tiden. Man gör mer mål samtidigt som man släpper in mindre.
– Sedan har man en målvakt i Jonas Gunnarsson som faktiskt vinner matcher åt laget. Det är något man saknat lite tidigare under säsongen. Han har fått en vettig chans att visa vad han går för.
– Jag ser det som en kombination av allt egentligen, ett bra försvarsspel, man har en bra målvakt och man har börjat mål. I längden är det ju trots allt så att det bästa laget vinner.

Patrik Sylvegård, som spelade tolv säsonger i Malmö, klev in som sportchef i klubben säsongen 2012/13. Han har varit med och förändrat många delar i spelarrekryteringen. Till det positiva, menar Johan Svensson.
– Han började förändra direkt då han kom in inför säsongen 12/13. Den stora grejen är att han tar in spelare som vill någonting med sina karriärer. Det ska inte handla om några föredettingar, men samtidigt är det lite ironiskt att man tar in en 32-årig kanadensare för någon dag sedan (Yanick Lehoux, som för övrigt hälsade på Johan Svensson med att säga: ”You are Sweden’s Bob McKenzie” reds. anm.).
– Någonstans ändrade han hela drivet i föreningen och har hittat tränare som tagit in spelsystemet som Skellefteå kör med där man har hög press i hela försvarsspelet.

Märker man av att det finns mer hjärta i organisationen idag då man har namn som Patrik Sylvegård, Mats Lusth, Jesper Mattsson och Andreas Hadelöv kring laget, alltså personer som spelat många år i klubben?
– Det är svårt att säga, men det är klart att man har mycket mera hemvävt nu jämfört med tidigare. Klart att det ändå finns något där eftersom Mats Lusth är en ganska stor ikon i klubben vilket även Hadelöv och Mattsson är.


Magnus Häggström. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

”LIFFITON ÄR EN UNDERSKATTAD BACK”

När Malmö var på topp i elitserien och Percy Nilsson rökte segercigarrer i på bilder i tidningarna så pratade man mer hockey än fotboll på stan i Malmö. Men i dag är det åter det omvända, till stor del med anledning av att fotbollen till skillnad från hockeyn har haft stora framgångar de senaste säsongerna.
– Det är ganska mycket fotboll i Malmö just nu med tanke på Champions League. Det kommer ändå en hel det folk på matcherna när Redhawks spelar.
– Sedan ska vi inte säga att det är något hockeysnack på stan. Det tror jag inte kommer förrän Malmö är där man vill vara, alltså i SHL.

Vilka ser du som lagets utropstecken under säsongen så här långt?
Frederik Storm är helt klart ett utropstecken även om det kanske gått lite sämre för honom senaste tre eller fyra matcherna. Jag är helt övertygad om att han spelar i SHL nästa säsong.
– Sedan tycker Dave Liffiton har varit riktigt bra. Han är underskattad som back. Han betyder jättemycket för det här laget med sin ledarstil. Dessutom har han ett ”A” på bröstet. Han är inte bara en fighter utan kan också spelahockey riktigt bra.
Nicklas Jadeland och Magnus Häggström tycker jag också har utvecklats på ett positivt sätt och leder det här laget i match efter match.

Vilka spelare i Redhawks förväntar du dig mer av?
Jens Jakobs förväntar jag mig mer av och det gör han säkert själv också. Det går för lång tid mellan målen för honom.
Joey Tenute väntar jag mig också lite mer av. Han har blivit bättre i fem mot fem spelet, men det är produktionen som gått ner lite för Tenute. Trots det har han ändå blivit bättre i spelet så det är svårt att klaga på honom.
Tony Romano har haft en lite tyngre period, men han har sett piggare ut senaste matcherna och verkar vara på gång han också.
Jens Olsson förväntade jag mig mer av i början av serien, men han har kommit allt mer senaste tiden han också. Han är nog ganska medveten om att han varit lite si sådär och, som sagt var, jag tycker att han skärpt till sig mot slutet.

Har Malmö ett lag redan idag för att ta klivet upp i SHL?
– Med tanke på hur systemet är uppbyggt, där man som vinnare av Hockeyallsvenskan bara behöver möta lag från Hockeyallsvenskan för att gå upp, så har man det. Vad jag förstår kommer också laget bli ännu bättre under säsongen.
– Om man skulle haft en vanlig kvalserie kvar så tror jag inte att man nu har ett lag som skulle ta sig upp i SHL utefter vad jag har sett.

Är Hockeyallsvenskan så bra och spännande som många hade förväntat sig?
– Spänningen går det absolut inte att klaga på. Det har varit och är väldigt jämt. Som läget är nu känns det som att alla lag utom två kan vinna Hockeyallsvenskan.
– Om det sedan har varit den bästa Hockeyallsvenskan vet jag inte eftersom det är svårt att jämföra säsonger. Lagen är bättre mot varandra och det finns inga Leksand, Djurgården eller Örebro som är riktigt bra och sticker iväg, vilket kanske är bra för ligan.

Många talar om att ifall inte Malmö går upp i SHL att man då istället skulle börja närma sig KHL, men det här tror inte Johan Svensson är någon speciellt bra idé.
– Jag tycker inte det och jag känner väl egentligen ingen rädsla för att det ska hända.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten