Tampa Bay

VIDEO: Här tar det hus i helsicke efter Victor Hedmans tackling

ANNONS

Det var mycket känslor på isen i natt när Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres möttes för andra gången på kort tid. I den tredje perioden av Lightnings 5-0-seger blev det riktigt hett och inte mindre än 106 utvisningsminuter delades ut efter att flera incidenter inträffat.

En som stod i centrum för det hela var Victor Hedman. Med elva minuter kvar att spela av slutronden delade han ut en tackling på Sabres publikfavorit Zemgus Girgensons. Det utmynnade i kalabalik och flera slagsmål. Hedman blev attackerade av Sabres rookieback Nikita Zadorov medan Girgensons hamnade i slagsmål med Cedric Paquette.
– Vi är lagkamrater, vi slåss för varandra och hjälper varandra. Det är så vi måste spela, säger Zadorov till nhl.com.

Redan innan den där incidenten hade Hedman varit nära att hamna i slagsmål med Nicolas Deslauriers efter att Tampas stjärna Steven Stamkos ledsnat på Sabres omilda behandling och delat ut en slashing mot backen Mike Weber. Det resulterade också i flera slagsmål och en hel del osämja lagen emellan.

Stamkos utmärkte sig annars mest i poängprotokollet med ett mål och två assist och utsågs till matchens första stjärna. I Buffalos kasse fick Jhonas Enroth se fina tre matcher långa segersvit komma till sitt slut. Han släppte in fem mål på 35 skott efter att ha storspelat och stoppat Tampa i Buffalo två dagar tidigare.

Tampa Bay – Buffalo 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Tampa Bay:
Radko Gudas (2), Steven Stamkos (16), Brenden Morrow (2), Jason Garrison (3), Brett Connolly (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM