IN OCH UT? Stephen Dixon har underpresterat för Lars ”Osten” Bergströms Luleå, som är intresserat av Malte Strömwall.
SHL

Luleå jagar förstärkningar: ”Malte är intressant”

Starten av säsongen indikerade att Luleå skulle bli ett topplag i SHL, men efter en rejäl djupdykning sista tiden har laget i stället hamnat i bottenstriden. Nu jagar klubben förstärkningar och sportchefen Lars ”Osten” Bergström utesluter inte att klubben försöker värva Malte Strömwall.
– Det är en spelare som har en viss form av koppling till Luleå, de är alltid intressanta för oss, säger ”Osten” till hockeysverige.se.

Luleå är mitt uppe i en kräftgång i SHL. Laget har förlorat fyra raka matcher och har 6-17 i målskillnad under den perioden. Det tänkta topplaget ligger på en mindre smickrande niondeplats i tabellen inför kvällens heta derby mot Luleå. Med sju poäng upp till sjätteplatsen och bara fyra poäng ner till Modo på en elfteplats börjar fansen bli otåliga.

Vad är det som inte kuggar i hos Luleå och hur ska man vända trenden? Hockeysverige.se ställde dom frågorna till klubbens sportchef Lars ”Osten” Bergström.
– Vad som inte har kuggat i? Bra fråga och den ställer vi oss själva också naturligtvis. Svaret på den är nog inte ett svar utan det är flera olika bitar som har lite grann sammanfallit, vilket gjort att vi är i en tuffare situation nu.
– Jag tycker att det egentligen började för ett antal matcher sedan när vi spelade väldigt bra och dominerade vissa matcher, men på något underligt sätt lyckades vi tappa dem. Oftast var det i slutet av matcherna. Jag tänker på matcherna mot Frölunda borta, Linköping borta och Djurgården borta. Det var trepoängare som vi hade som i en ask, men på något vis rann det oss ur händerna. Där började den här förlorande trenden och vi har inte fått stopp på den helt enkelt.

Ny tränare för säsongen är Joakim Fagervall som har ersatt Jonas Rönnqvist, men det ska inte ha påverkat själva spelet speciellt mycket enligt Bergström.
– Vi har försökt ta med oss det som är uppbyggt sedan tidigare, det hårda jobbet, den strikta organisationen, arbetsmoralen och disciplinen såklart. Sedan har vi adderat det som ”Jocke” vill ha med.
– Vi försöker hitta en så optimal ishockey som möjligt både att utföra och spela men självklart också att titta på. Den ska vara effektiv och vinstgivande. Just nu är den inte det hos oss, säger Bergström självkritiskt.

”HAR TAPPAT EXTREMT MYCKET SPELARE”

Joakim Fagervall.

Luleå tappade inte bara tränarteamet med Jonas Rönnqvist i spetsen inför säsongen, namn som bland andra Linus Klasen, Niklas Olausson, Daniel Gunnarsson, David Rautio, Anton Hedman, Linus Omark och Linus Persson har även dom lämnat laget. Det här har givetvis påverkat uppbyggnaden av årets lag.
– Vi har tappat extremt mycket spelare och framför allt bra spelare. Vi har haft en stor omsättning plus då att hela ledarstaben slutade.
– Jag tycker ändå att vi på en ganska begränsad spelarmarknad, där vi också har vår budget att förhålla oss till, har fått ihop ett bra gäng och en bra mix när det gäller spelarkvalitet och åldersstruktur. Vi har mycket talang, framtid och utveckling i det här laget. Det tycker jag också att laget har visat. Jag menar att vi är i kvartsfinal i CHL och vi började säsongen på ett fantastiskt bra sätt, men det har blivit lite bakslag nu. Vi har inte varit i vår bästa form mot slutet men vi ska dit igen.

Ett nyförvärv som så här långt har floppat är den kanadensiska forwarden Stephen Dixon som hämtades från Jugra Chanty-Mansijsk. Så här långt har 29-åringen bara svarat för två mål och totalt fyra poäng på 15 matcher. I senaste matcherna har han dessutom varit petad. Lars ”Osten” Bergström är inte speciellt nöjd med vad Dixon presterat så här långt.
– Just nu är vi frustrerade och besvikna på hur vi genomför våra matcher. Där ingår Stephen Dixon. Han är rekryterad för att ha en ledande roll i vårt lag, att vara en prestationsbärande center. Han har inte levt upp till det, så är det.
– Han har omgärdats av ett väldigt gott renommé som var otroligt uppskattad och populär i Finland och i Brynäs. Han fick kanonfina vitsord och det var många klubbar som var ute efter honom. Han har inte kommit rätt och så kan det bli bland.

Hur mycket tålamod har du med Stephen Dixon med tanke på den form han är i nu och vad han har presterat under säsongen?
– Tålamod är viktigt. Det är en sådan kvalité som jag tycker att vi i Luleå har jobbat med. Vi har inte varit någon slit och släng-förening. Vi har litat på att vår proffsiga miljö har hjälpt till förbättringar.
– Vi måste tro på att spelare som kommer till oss kommer att bli bättre. Det tycker jag också att vi visat genom åren att så är fallet. Det är en väldigt viktig och god egenskap.

Du säger att ni jobbar med tålamod i stället för ett slit och släng-metod, men har man råd att ha samma tålamod med en import som med en svensk spelare?
– Vi har ändå försökt jobba väldigt hårt med tålamod och ge tid för att det ska hjälpa oss i Luleå Hockey. Ibland är det nödvändigt att man måste göra förändringar, men då ska det helst vara en positiv lösning för alla parter.
– När det handlar om utländska spelare så är du ofta rekryterad för en viss egenskap. Du är här för att tillföra kompetens och då får man leva med dom förväntningarna och kraven.

”MALTE ÄR INTRESSANT”

Dean Kukan.

Trots att Luleå har haft det tungt mot slutet av serien ser Lars ”Osten” Bergström flera spelare som växt ut som utropstecken i Luleå så här långt under säsongen.
Lucas Wallmark och Daniel Zaar började säsongen på ett fantastiskt sätt. Kristian Näkyvä visste vi var bra, men att han var så bra som han varit periodvis det överraskade oss lite grann.
Dean Kukan, backen, har varit helt lysande i vissa matcher för att sedan inte alls komma till riktigt i andra. Jag tycker också att vår unga målvakt Joel Lassinantti gjort det väldigt bra, med flera, med flera.

Tänker du stärka truppen någonting närmaste tiden?
– Ja, vi har tänkt att stärka truppen genom egen förbättring och det ska ske snabbt.

Kommer ni plocka in spelare utifrån också?
– Vi jobbar årets alla dagar med att följa vad som sker på marknaden. Vi har en scanning, scouting och bevakning på både kort och lång sikt för Luleå Hockey.
– Den där frågan är svår att ge ett bra svar på. Om jag säger något i dag så kanske vi tänker annorlunda i morgon. I grund och botten tycker vi att vi har ett bra lag för SHL och vi ska få den trupp som vi har att spela bra.

Ett namn som det viskas om uppe i Luleå är Malte Strömwall som lämnade Växjö i veckan och så här långt inte gjort klart med någon ny klubb. Pappa Johan Strömwall är som bekant en av klubbens största spelare genom alla tider.
– Det är en spelare som har en viss form av koppling till Luleå och Norrbotten eftersom han är född här uppe. Sådana killar, vilket vi även tidigare har uttryckt, är alltid extra intressanta. Malte är dessutom ganska ung.
– I ett längre perspektiv är han väldigt intressant. Han var kanske missnöjd med sin roll och speltid i Växjö. Då är det viktigt att det i den klubben som han går till blir bättre på den punkten. Han är en ung framtidsspelare som har sin sociala koppling till Luleå, så är det.

Mer än så vill inte Lars ”Osten” Bergström berätta om vad det gäller kontakterna med Malte Strömwall. Det återstår att se i vilken klubb vi kommer att få se 20-åringen framöver.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten