Mikael Backlund.
San José

Mikael Backlund opererad – Flames gör succé även utan svensken

ANNONS

Det här skulle bli Mikael Backlunds stora genombrottssäsong, men i stället har hösten mest kretsat kring skador och elände. I natt meddelade Calgary Flames att den svenske centern opererats och att han är borta ”vecka-till-vecka”. Men trots nyckelspelarens frånvaro fortsätter klubben att leverera. I natt genom att slå San José Sharks på bortais.

Redan under träningslägret hade Mikael Backlund problem med en magmuskel. Han spelade bara en träningsmatch och hann göra elva matcher i grundserien innan det tog stopp.

I samband med nattens match mot San José Sharks meddelade Flames att Backlund, som inte har spelat match på en månad, opererades under onsdagen och att han kommer att tvingas vila två veckor till innan han kan återuppta skridskoåkningen och börja sikta på en comeback. 25-åringen, som hade samlat på sig ett mål och tre assist innan skadan stoppade honom, räknas som ”vecka-till-vecka” enligt ett pressmeddelande från Flames.

Även utan Backlund i laget fortsätter Calgary Flames att vara en av de stora överraskningarna under årets NHL-säsong. I natt hemmabesegrades San José med 2-0 och laget biter sig därmed fast i toppen av extremtuffa Western Conference. 30 inspelade poäng gör Flames till ligans poängmässigt sett sjunde bästa lag just nu.

Mot San José klev Jiri Hudler fram och sköt båda målen samtidigt som finländaren Karri Rämö stoppade 32 skott och höll sin första nolla den här säsongen.

Noterbart är att San José tvingades skriva tryout-kontrakt med amatörmålvakten Ryan Lowe sedan reserven Troy Grosenick blivit skadad under träning. Lowe, 31, spelade senast i den australiensiska ligan för två år sedan och har tidigare spelat i ECHL som högst. Nu fick han agera reserv till Antti Niemi i nattens match.

San José – Calgary 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Calgary:
Jiri Hudler 2 (10).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL