Pittsburgh

Tragedierna fortsätter för Pittsburgh – stjärnan har fått en blodpropp i lungan

ANNONS

Pittsburghs hemska motgångar utanför isen bara fortsätter. Bara veckor efter Olli Määta opererades för en tumör i sköldkörteln meddelar klubben nu att Pascal Dupuis kommer missa minst ett halvårs spel – med en blodpropp i lungan.
– Hans tillstånd är stabilt, säger läkaren Dharmesh Vyas till lagets hemsida.

Pittsburgh har upplevt ett jobbigt år utanför isen. Först drabbades backstjärnan Kris Letang av en stroke, och för bara några veckor sedan fick hans backkollega Olli Määtä en tumör i sköldkörteln. Nu är oturen framme igen.

Penguins meddelar nämligen på sin hemsida att Pascal Dupuis har drabbats av en blodpropp i lungan, och kommer därför behandlas i minst ett halvårs tid. Säsongen är därmed över för nyckelspelaren.
– Han har fått en blodpropp i benet, som har tagit sig upp i lungan, säger läkaren Dharmesh Vyas till lagets hemsida.
– Det är andra gången vi ser något liknande hos Pascal. Nu väntar minst ett halvårs behandling med blodförtunnande, vilket gör att han inte kommer kunna spela ishockey under den tiden.

Dupuis drabbades av liknande problem i januari, och spelade därför bara knappt 40 matcher under förra säsongen. Forwardens nuvarande tillstånd är dock bra.
– Det är stabilt, och det är det viktigaste just nu.

35-årige Dupuis noterade elva poäng på sina 16 matcher under säsongen, fördelat på sex mål och fem målgivande passningar. Han kom till laget 2008.

Den här artikeln handlar om: