Patrik Norén.
Nyheter

Almtunas styrkebesked – bortaslog Mora

Almtuna jagar i allra högsta grad en av de två platserna till vårens allsvenska final. Det visade man på nytt idag, när man fick toppkonkurrenten Mora på fall på bortaplan.

Mora såg ut att gå mot segern när man överlistade Johan Holmqvist vid två tillfällen redan under första perioden. Knappt fyra minuter in i matchen sköt Jonas Westerling 1-0 mot sin förra klubb, och innan perioden ens nått halvvägs sköt Patrik Karlkvist 2-0.

Men Niklas Erikssons Almtuna visade prov på sin sedvanliga lagmoral när man vände på steken i den svåra bortamatchen. Emil Lundberg reducerade, Johan Berggren kvitterade, och med knappt nio minuter kvar att spela fullbordade Patrik Norén vändningen.

Almtuna gick mot tre poäng, men fick nöja sig med två. Med fyra sekunder kvar att spela kvitterade nämligen Patrik Karlkvist, och hans mål tog matchen till straffar.

Väl där var Almtunas skyttekung Martin Janohls kyligast, och sköt extrapoängen till Uppsala.

Almtuna är fyra i tabellen med sina 39 poäng, och har två upp till andraplacerade Mora. Dalalaget har dock en match mer spelad.