Daniel Viksten och Julius Hudacek.

Örebros målkung straffade Linköping

Örebro fortsätter gå som tåget. I kväll besegrade man Linköping efter straffar, sedan Daniel Viksten blivit stor matchvinnare. Nu hakar Kenta Johanssons grabbar på i tabelltoppen.
– Vi har en bredare trupp i år, säger målskytten Tim Wallace.

Förra säsongen tvingades Örebro, som nykomling, kvala sig kvar i SHL. Den här säsongen ser man ut att kunna titta betydligt högre i tabellen. Laget har nu tagit poäng i sju raka matcher, och återfinns på en fin fjärdeplats. I kväll besegrade man alltså Linköping efter ett spännande straffdrama i Behrn Arena.

Örebro hade ledningen med 2-0 när bara minuter återstod av den andra perioden, sedan Tim Wallace och Derek Ryan överlistat en annars stark Marcus Högberg.
– Det första målet är ju en ren katastrof. Vi vinner en tekning men de lyckas komma två mot noll. Det är för dåligt, sa Linköpings Roger Melin till CMore.

Men gästerna kom tillbaka. Efter att Tomas Skogs slarvat i egen zon sköt Jonas Junland 2-1 i powerplay, och med 18 sekunder kvar att spela av mittakten satte poängkungen Jeff Taffe 2-2.

I slutperioden satte Jonas Jalvanti sitt första SHL-mål och sköt Örebro till ledning på nytt, men Jeff Taffe svarade med sitt andra mål. Ett mål som tog matchen till förlängning, och sedermera även straffar.

För Örebros del var det lagets fjärde raka straffavgörande, och efter att båda lagen missat sina två inledande straffar avgjorde Örebros målkung Daniel Viksten, med sin åttonde fullträff för säsongen.

Därmed är närkingarna kvar på sin fjärdeplats, med sex poäng upp till serieledande Frölunda. En imponerande säsongsstart av vårens kvalserielag.
– Vi har en bredare trupp i år, hela vägen från målvakterna till oss forwards. Vår General Manager har gjort några riktigt fina värvningar, sa 1-0-skytten Tim Wallace.

Linköping är sjua i SHL-tabellen efter kvällens förlust.