Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #8

ANNONS

Den sista veckan innan Karjala Cup har passerat och vi har nu ett landslagsuppehåll som stundar. Det hann dock hända mycket under de avslutande omgångarna innan klubbarnas ledighet och som vanligt sammanfattar vi det hela med Veckans Lag.

Målvakt:
David Rautio
, Linköping (2)
Efter år av problem kanske lösningen på LHC:s målvaktsproblem dykt upp till slut. För andra veckan i rad tar Rautio plats i Veckans Lag efter några fantastiska prestationer. Han nollade topplaget HV71 och var den enskilt största anledningen till att östgötarna fick med sig poäng från Leksand i en match där man var i kraftigt spelmässigt underläge.

Backar:
Cory Murphy, Växjö
Den kanadensiske backeleganten fortsätter att briljera på smålänningarnas blålinje. Man kan tro att Murphy har is i blodet, då han aldrig stressar upp sig i några situationer. Svarade för poäng i samtliga veckans tre matcher och totala poängskörden stannade på två mål och tre assist. Är fantastisk på blålinjen i powerplay och var fenomenal över hela banan i storsegern mot Brynäs.

Kristian Näkyvä, Luleå (2)
Snackar man skickliga backar i powerplay måste självklart också Luleås stora backfynd finnas med i diskussionen. Finländaren har varit fullständigt fenomenal över hela banan den här säsongen och fortsatte att glänsa under veckan. Svarade för sanslösa fem mål och en assist på tre matcher, straffavgörandet mot Färjestad inkluderat, och fortsätter att utmärka sig som en av seriens genomgående bästa backar.

Forwards:
Per-Åge Skröder, Modo (2)
Gammal är äldst. På ålderns höst går norrmannen mot en av sina bästa säsonger i karriären och redan nu har han samlat på sig klart fler mål i höst än vad han gjorde på hela fjolårssäsongen. Har en fantastisk kemi med William Nylander och noterades den gångna veckan för fyra mål och en assist på tre matcher.

Mikael Samuelsson, Djurgården
Kom tillbaka efter en veckas skadeuppehåll och gjorde stor succé i veckan. Svarade för ett mål och en assist i bortamötet mot Växjö och följde upp det med två mål i segern mot Brynäs i Gävle. Är med sina ledaregenskaper också oerhört betydelsefull vid sidan av isen och lyfter många av de unga spelarna i Djurgården bara genom sin blotta närvaro.

Jens Bergenström, Leksand (2)
Het, hetare, Bergenström! Forwardsveteranen är inne i ett galet målstim för tillfället och har efter en tung säsongsinledning nu nätat i fem raka matcher. Ur-leksingen har en fantastisk känsla för var han ska placera sig för att få lägena och är oerhört bestämd när de väl dyker upp. Svarade totalt för fyra mål och en assist under veckan och var med det i allra högsta grad en viktig faktor bakom Leksands spelmässiga lyft.

Veckans


…”det är inte sant”: 
Johan Rynos måltorka den här säsongen har varit ett flitigt samtalsämne i media under hösten. Forwardsstjärnan har ännu inte gjort mål, men fick ett gyllene läge att bryta torkan mot Brynäs. Fri mot det öppna målet efter att Brynäs plockat målvakten lyckades då Leksandskaptenen drutta på ändan i stället för att förpassa pucken i nät. En av svensk hockeyhistorias värsta missar var således ett faktum.

…uppviglare: Det stod ganska klart vad Ole-Kristian Tollefsen var ute efter när han tryckte till Per Ledin efter slutsignalen i mötet med Luleå. Norrmannen ville ha igång ett bråk – och fick precis som han ville. Kaos utbröt efter FBK-kaptenens tjuvsmäll och känslorna svallade till sist över så till den grad att flera spelare i båda lagen fick skickas ut till omklädningsrummet.

…skämt: Domarna hamnade i fokus mer än en gång i det heta mötet mellan Färjestad och Luleå. Efter ett slagsmål mellan Per Savilahti-Nagander och Shawn Lalonde ådömdes båda spelarna matchstraff, detta trots att Savilahti-Nagander slängde handskarna medan Lalonde behöll dem på. Enda skillnaden var att Luleåbacken fick en extra personlig tiominutare som på inget sätt gjorde någon skillnad i spelet. Enligt de regler domarna dömt efter i flera år ska kastade handskar betyda ett hårdare straff. När Lalonde var kylig nog att behålla dem på och ta emot smällar, fast att han nog gärna skulle vilja ha slagits, borde han ha belönats för det. Precis som Sanny Lindström på C More måste jag lyfta fram det inkonsekventa domslutet som ”horribelt”.

…attack: Noah Welch blev vansinnig efter att han tilldömts ett matchstraff i mötet med Frölunda, en utvisning han ansåg sig ha åkt på efter att Andreas Johnson filmat. När sedan Johnson kom tillbaka och avgjorde matchen i straffläggningen gjorde det knappast att amerikanen lugnade ner sig. Nej, Welch gick i stället till hård verbal attack mot Frölundas målkung och jämförde honom med småtjejer, innan han skickade ett SMS till Radiosporten där han bad om ursäkt till alla småtjejer för att han jämfört dem med Johnson.

…mest pinsamma: Känslorna gick rejält överstyr när Linköping tog emot HV71 hemma i Saab Arena. Drabbningen blev så hetsig att Andreas Johansson och övriga i HV-båset fick flaskor och andra saker inkastade på sig. Ett riktigt lågvattenmärke från några mindre begåvade LHC-supportrar som vi vill ha bort från sporten så snart som möjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch