Dustin Johner.
Västerås IK

Johner bjöd Rögle på en hockeylektion

Med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden var Rögle i ledningen med 3-1 hemma mot Västerås. Tre mål från Dustin Johner senare hade gästerna fått med sig två poäng efter ett avgörande på övertid.
– Det är jävligt onödigt. Vi ger bort det, varför vet jag inte, säger Rögles tränare Magnus Bogren.

Rögle såg ut att vara på väg mot en säker seger med endast minuter kvar att spela av hemmamötet mot Västerås. Ängelholmslaget hade ryckt ifrån till 3-1 och skulle bara spela av de avslutande minuterna av matchen. Gästernas spjutspets Dustin Johner ville dock annorlunda.

Med två mål inom loppet av 61 sekunder under matchens avslutande två minuter såg Johner till att utjämna tillställningen. Han var dock inte färdig med det. I övertidsspelet fullbordade han sin hockeylektion och sitt hattrick när han avgjorde matchen.
– Det är jävligt onödigt. Vi ger bort det, varför vet jag inte. Vi har det under kontroll till hundra procent men vi ger bort den här skiten, säger en märkbart irriterad Magnus Bogren, tränare i Rögle, till Viasat Hockey efter förlusten.

För Västerås innebar segern att man tog sig förbi Björklöven upp på en tiondeplats i tabellen. Det favorittippade laget har efter en tung säsongsstart vunnit sex av sina sju senaste matcher och är på väg uppåt i tabellen. Rögle ligger samtidigt på sjundeplats, fyra poäng före Västerås.