André Petersson
Nyheter

André Peterssons i assist-orgie efter landslagsuttagningen

ANNONS

I måndags togs André Petersson togs ut för att göra landslagsdebut i Karjala Tournament, efter att ‘bara’ ha svarat för fyra mål och en assist på 16 matcher i sin nya KHL-klubb Sotji.

På onsdagen gav han eventuella poängkritiker svar på tal och levererade tre assist när laget slog Riga hemma med 4-2.
Det innebar inte bara hans poängstarkaste match hittills i KHL, utan hans första passningspoäng sedan mitten av september. Därefter hade han gått tretton raka matcher utan assist.

För Sotji, som ligger sist i västra konferensen, kom segern lägligt i den mån man vill ha någon form av hopp om att ta sig upp till en slutspelsplats under första KHL-säsongen.
Laget är nu bara sju poäng bakom Vitiaz som har den sista slutspelsplatsen just nu.

En som gjorde mål på en Petersson-pass var Ryan Whitney, den amerikanske backen som sköt 59 poäng för Pittsburgh 06/07 och därefter hade en tämligen dalande NHL-karriär som mynnade ut i mestadels AHL-spel förra säsongen.

Han gjorde sin KHL-debut för Sotji i matchen mot Riga och sköt 3-0-målet i slutet av andra perioden och spelade innan dess – tillsammans med Petersson – fram till 2-0-målet i slutsekunderna av första perioden.

Linus Videll sköt ett mål i matchen och reducerade sent till 2-3 och skapade viss nerv på slutet. Mer om det kan ni läsa här.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL