SKADAD. Fredrik Pettersson Wentzel tvingades kasta in handduken och Justin Pogge fick ta över när Färjestad vann i Göteborg.
SHL

En FBK-förlust i segern: ”Vi vann det här för ‘PW'”

ANNONS

Det var en efterlängtad seger för Färjestad. Men den kom till ett potentiellt högt pris. Storspelande målvakten Fredrik Pettersson Wentzel haltade av med en skada efter en kollision med Frölundabacken Oscar Fantenberg i förlängningen.
– Vi vann den här matchen för ”PW”, säger ersättaren Justin Pogge till hockeysverige.se efter straffvinsten i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad kom till Scandinavium med tre raka förluster och ett tabelläge som skapar stress och ångest för den hockeyintresserade befolkningen i Karlstad. Tisdagens straffseger med 3-2 mot Frölunda kom som en efterlängtad lättnad, men skapade samtidigt nya frågetecken.

I förlängningen tvingades nämligen laget bästa spelare för kvällen, Fredrik Pettersson Wentzel, utgå med tydliga obehag efter en kollision med Oscar Fantenberg. Ett ovärdigt slut på en storstilad match från 23-åringens sida. ”PW” hade inte minst räddat sina lagkamrater i en tredjeperiod där han gjorde 17 räddningar efter att laget blev tillbakatryckt under långa stunder.
– Som målvakt är det tufft att se honom bli skadad på det där sättet. Spelare kommer att driva hårt på mål och ibland är vi i vägen. Det är en del av spelet, säger ersättaren Justin Pogge som inte såg något oschysst i kollisionen.

Kanadensaren kom in i ett tufft läge av förlängningen. Daniel Gunnarsson hade just blivit utvisad för att ha hakat Fantenberg innan krocken och Frölunda tryckte på i spel fyra mot tre.

”JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER VÅRT LAG”

– Jag hade inte så många tankar i huvudet alls när jag kom in. Jag hoppades bara att ”PW” skulle resa sig upp och spela vidare. För mig var det bra att jag fick göra en räddning tidigt när jag kom in. Det gjorde att jag kände sig inne i matchen, säger Pogge som räddade två av tre straffar.
– Jag är så stolt över vårt lag och hur vi uppträdde, och inte minst hur vi offrade oss i vårt boxplay. Grabbarna täckte massor med skott och gjorde ett bra jobb framför mig. Sedan gör (Joakim) Hillding och (Jakub) Klepis sitt jobb och sätter sina straffar.

Gladast var Pogge över att kunna tillägna sin målvaktskollega en seger.
– Jag åkte fram till honom när han hjälptes av isen. Han sa åt mig att vinna matchen och det var skönt att kunna göra det för honom. Vi vann verkligen för honom, det var han verkligen värd.

Hur illa ställt det är med ”PW” är oklart. Efter matchen tog han sig till bussen för egen maskin, men ville han inte kommentera sin skada mer än att det handlar om ”underkroppen”. Han säger dock att han inte tror att det ska vara någon fara.
– Det ska nog gå bra, säger FBK-målvakten.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch