MED HJÄRTAT I HALSGROPEN. Andreas Johansson får andnöd av Kevin Fialas spel ibland.
SHL

Fiala höll hov – och gav ”AJ” hjärtklappning: ”Mycket att jobba på”

ANNONS

Inget skönspel från HV71 – men däremot från Kevin Fiala. Schweizaren bjöd på offensiv underhållning när HV tog sjunde raka hemmasegern via 2-0 mot Leksand i Kinnarps Arena, men tränaren Andreas Johansson ser mycket som 18-åringen måste göra bättre.
– Nu har inte jag något hår, annars skulle det vara väldigt grått emellanåt, säger han till C More apropå Fiala.

Kevin Fiala börjar bli varm i kläderna efter träningslägret med Nashville Predators i NHL. Den 18-årige schweizaren, som har fyra poäng på fyra matcher sedan återkomsten till Jönköping, sköt 1-0-målet i kvällens match mot Leksand och bjöd på några riktigt fina offensiva nummer som fick publiken i Kinnarps Arena att kippa efter andan.

Men nu handlar hockey inte bara om läckra dragningar, mål och assist, något som HV71-tränaren Andreas Johansson var tydlig med i sin intervju med C More efter matchen. Efter att kommentatorn Björn Geijer sagt att Fiala ”stundtals var briljant” log Johansson brett och svarade:
– Stundtals ja… Offensivt sett finns det inga bekymmer. Det finns andra saker att jobba på där och det gör vi dagligen.
– Kevin har saker som få i världen har och han kan göra saker som är otroligt kul att se på, men… nu har inte jag något hår, annars skulle det vara väldigt grått emellanåt.

Fialas ledningsmål kom i powerplay i första perioden efter en rejäl miss av Teemu Laine. Finländaren försökte skjuta direkt på ynglingens droppass, men pucken fick inte mer än styrfart. Trots det gick den förbi alla i slottet och rakt fram till Fiala som hade hunnit åka runt kassen lagom till att pucken hamnade vid bortre stolpen. Han kunde enkelt trycka in säsongens andra mål.

Leksand skapade en hel del chanser i andra och tredje perioden, men fick inte hål på Gustaf Wesslau i hemmakassen förrän slutsignalen redan hade gått. Det målet dömdes bort efter videogranskning, men hade ändå bara varit av akademisk betydelse. Dessförinnan hade Ted Brithén nämligen styrt in sitt åttonde mål för säsongen fram till 2-0 efter förarbete av Teemu Laine. Endast Skellefteås Andrew Calof har gjort fler mål än Brithén så här långt.
– Jag står på rätt plats vid rätt tillfälle, konstaterar HV-kaptenen som bara behöver göra tre mål till för att tangera fjolårets notering på elva fullträffar.

I Leksands läger var deppiga miner. Efter segern mot Örebro senast hoppades laget på ett trendbrott. I stället blev man nollade för fjärde gången på 13 matcher den här säsongen.
– Man är jävligt besviken. Vi tycker att vi spelar bra i andra och tredje perioden och skapar tillräckligt för att få in några puckar, men det har sett ut så. Det enda vi kan göra är att bli mer desperata, säger Leksands back Jonas Frögren.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch