Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #6

ANNONS

Landslagsuppehållet kryper allt närmare, men än har vi några omgångar kvar att spela innan SHL tar paus. Den gångna veckan har varit ytterst händelserik och sammanfattas som brukligt är med Veckans Lag.

Bernhard Starkbaum, Brynäs
Stod för en av säsongens bästa målvaktsinsatser när han så gott som ensam fixade tre poäng åt Brynäs i Örnsköldsvik. Gävlelaget var helt utspelat och Anders Forsberg kliade sig i huvudet mer än en gång efter fenomenala parader från österrikaren. Som om inte det vore nog stod han för ytterligare en toppinsats mot Örebro och hade över 97 i räddningsprocent totalt under veckan.

Linus Hultström, Leksand (2)
Vilket genombrott! Efter flytten från Linköping har Hultström fått större förtroende och i takt med det har han också haft en enorm utväxling i sin egen formkurva. Har med sin kyla och puckkontroll en lugnande effekt på halvstressade lagkamrater. Svarade under veckan för ett vackert mål mot Frölunda och två läckra assist mot Örebro. Ger Leksand en extra dimension i de bakre leden.

Erik Gustafsson, Frölunda
Stod för veckans prestation när han snurrfintade bort två Luleåspelare innan Frölundas segermål på övertid i Scandinavium. Hade dessutom assist på båda göteborgarnas mål i segern mot Leksand och har denna säsong tagit det kliv många trodde att han skulle ta redan i fjol. Hör nu till seriens bästa offensiva backar och kommer svara för många poäng från blålinjen i år med sitt tunga skott.

Milan Gulaš, Färjestad
Ettan kom, tvåan kom och trean kom så småningom. Efter elva matcher utan utdelning där såväl tjecken själv som alla Färjestads supportrar slitit sitt hår blev det en ketchupeffekt när Gulaš svarade för ett hattrick mot svenska mästarna. Noterades utöver det också för en assist och visade att han har kapacitet att vara en av seriens absolut bästa forwards, bara han hittar jämnheten.

Jakub Klepiš, Färjestad
Kom till Karlstad som en av seriens starkaste värvningar på förhand och har varit bofast i det tjeckiska landslaget de senaste åren. I SHL har han dock inte motsvarat förväntningarna – åtminstone inte förrän nu. I veckan visade veteranen precis hur vass han är när han med ett mål mot HV71 och tre assist mot Skellefteå fick den värmländska skutan på rätt köl igen.

Sebastian Enterfeldt, Brynäs
Har efter ett tungt fjolår hittat tillbaka till det spel som tidigare gjort honom så framgångsrik. Är alltid pålitlig när det gäller spelet i den egna zonen, men visade den gångna veckan också prov på sina offensiva egenskaper. Inledde målskyttet i Brynäs kross mot Örebro och följde upp det med det matchvinnande målet och ytterligare en assist när Gävlelaget gick rent även mot Modo.

Veckans

 

….gymnast: Vem kommer inte ihåg de förhatliga bockarna man blev tvingad att hoppa över under idrottslektionerna i skolan när man helst av allt ville lira boll? Hur som helst verkar Simon Önerud ha tagit till sig just den övningen på bästa sätt. Efter att han skjutit 1-0 mot Linköping i veckan visade nämligen forwarden att han kan ha en framtid som gymnast när han hoppade bock över David Rautio.

hemvändare: Redan innan William Nylander hade avverkat sin första match i Modotröjan pratade experterna på C More i förra veckan om att han skulle kunna göra 35 poäng – och kanske hade de inte heller så fel ändå. Redan i sin första match svarade ”Willie” för ett klassmål och avgjorde mötet med Linköping. Något som han sedan följde upp med en assist mot Brynäs.

…”vad tänkte du på”: Johan Forsberg är egentligen ingen osjysst spelare, men hans tackling på Djurgårdens back Daniel Fernholm var en av de fulaste på länge. Trots att Forsberg har god tid på sig att dela ut en regelrätt tackling hoppar han in med armbågen före i huvudet på Djurgårdsbacken. Ett tilltag väl värt en längre tillställning.

…”det är dags att öppna ögonen”: Nog för att Andreas Jämtin hittat på en del dumheter under sin karriär, men någon gång måste domarna sluta döma efter numret på tröjan och faktiskt titta på händelserna på isen i stället. När HV-forwarden utvisades fyra minuter för hög klubba mot Färjestad, utan att han varit i närheten av att nudda någon FBK-spelare, så var det ett riktigt lågvattenmärke från domarnas sida.

…”tänk, för sjutton”: När man har ledningen i en match som man har helt under kontroll och dessutom får chansen att spela av den i numerärt överläge med drygt två minuter kvar på klockan borde man ha kyla nog att klara av det. Såväl Cam Abbott som Lennart Petrell valde i stället att dra på sig helt onödiga utvisningar och sätta Luleå i en svår situation, som sedermera resulterade i två förlorade poäng. Inte att undra på att Joakim Fagervall var förbannad efteråt.

…”vad gäller egentligen”: När Ted Brithén styrde in pucken med skridskon mot Växjö i fredags dömdes det mål, när Andreas Johnson gjorde detsamma mot Luleå blev målet bortdömt. Situationerna var relativt snarlika, men ändå mynnade de ut i olika resultat. Visst säger sparkregeln att man inte får göra någon sparkrörelse när man dirigerar pucken in i mål, men vad gäller egentligen bortsett från det? Det är nog en fråga som många ställer sig efter helgens fullträffar och för att undvika förvirring vore det enklaste om SHL helt enkelt tillät alla typer av sparkmål. Då undviker man all form av godtycklighet och risk för orättvisor när det kommer till bedömningen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL