Pittsburgh

VIDEO: Pittsburghforward fick skott i nacken – bars ut på bår

ANNONS

Första förlusten för säsongen och även en förlust av en viktig spelare. Pascal Dupuis bars ut på bår efter att ha fått ett slagskott i nacken när Pittsburgh föll med 2-3 mot Dallas.
– Det var ett otäckt ögonblick, säger Dallas back Alex Goligoski som crosscheckade omkull Dupuis alldeles innan han träffades av pucken.

Det var knappt sju minuter kvar att spela av den andra perioden i Consol Energy Center i Pittsburgh när publiken tystnade. En ganska oskyldig situation framför Dallas Stars mål förvandlades inom loppet av några tiondelar till otäckt allvar.

Pittsburgh Penguins forward Pascal Dupuis fick en crosschecking i ryggen av tidigare lagkamraten och backen Alex Goligoski. Samtidigt som han föll till isen avfyrade backen Kris Letang ett slagskott från blålinjen som träffade Dupuis i trakten kring nacken. 35-åringen signalerade omedelbart till båset att han behövde hjälp och matchen fick avbrytas för en stund.
– Jag gav honom en liten knuff i ryggen och han föll framåt. Jag såg hur deras back kom in bakifrån och jag tror det var Letang som gick in och sköt. Han (Dupuis) satte ned huvudet och jag är inte säker på riktigt var den träffade honom, men det var ett otäckt ögonblick, säger Goligoski, som spelade för Penguins mellan 2007 och 2011, till nhl.com.

Efteråt meddelade Penguins coach Mike Johnston att Dupuis hade känt hur armarna hade börjat domna bort, men att känslan började återvända medan han rullades av isen på bår.

Själva matchen tog Pittsburgh Penguins ett tidigt grepp om. Sidney Crosby gjorde 1-0 på ett tidigt powerplay och Chris Kunitz följde upp det med ytterligare ett mål i numerärt över, ett mål som Patric Hörnqvist plockade upp assistpoäng på.

Dallas kom dock tillbaka. Fransmannen Antoine Roussel reducerade i andra perioden och Jamie Benn kvitterade med bara 2.57 kvar att spela. Med tio sekunder kvar av ordinarie matchtid åkte Sidney Crosby på en trippingutvisning och med tre sekunder kvar på klockan sköt Tyler Seguin segermålet.
– Galet är ett ganska bra ord för att beskriva det, säger Seguin som har skjutit fyra mål på sina två senaste matcher.
– Vi ville verkligen vinna den här matchen. Vi behövde vara lite mer disciplinerade och det var en tuff start. De har ett fantastiskt powerplay med några fantastiska spelare. Men (målvakten Kari) Lehtonen höll oss kvar i matchen och det var skönt att vinna.

Patric Hörnqvist lämnade isen mållös för första gången den här säsongen, men har fem poäng (2+3) på de tre första matcherna. Han spelade 19.46 i natt. I Dallas var Patrik Nemeth ombytt på lagets blålinje. Han spelade 14.29.

Pittsburgh – Dallas 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)
Pittsburgh:
Sidney Crosby (4), Chris Kunitz (2) (Patric Hörnqvist).
Dallas: Antoine Roussel (2), Jamie Benn (2), Tyler Seguin (4).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM