Marcus Jonsson.
Nyheter

”Messy” lyfte AIK över strecket: ”Fan vad kul det är”

Det pekar fortsatt uppåt för AIK. Trots underläge 1-2 sent i den tredje perioden av hemmamötet med Malmö lyckades stockholmarna greja två poäng. Marcus Jonsson blev övertidshjälte med sitt första mål för sin nya klubb.
– Det är jättestort, ett av de viktigaste målen i karriären, jublade ”Messy” i sin intervju med Viasat Hockey efter matchen.

AIK har haft en synnerligen tung start på den allsvenskan. Men en månad in på säsongen börjar krisstämpeln i allt högre grad att försvinna. På tisdagen tog laget sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och man gjorde det mot en motståndare som inte går av för hackor.

Malmö Redhawks kom till Hovet med tre raka vinster i bagaget, men inte ens en 2-1-ledning sent i den tredje perioden kunde förlänga segersviten. AIK-backen Ryan McKiernan sköt sitt tredje mål på de två senaste matcherna när han kvitterade med 1.40 kvar av perioden.

I förlängningen klev sedan slitvargen Marcus Jonsson fram och avgjorde med sitt första mål för säsongen. ”Messy”, som värvades från Västerås inför säsongen, blev jublande glad över 3-2-målet.

”MAN BLIR HELT LYRISK”

– Fan vad kul det var. Jag har haft det jobbigt med mål och poäng. Superkul att få avgöra. Man blir helt lyrisk, skitglad och alla killar är glad för ens skull. Det känns jättebra, säger han upphetsat till Viasat Hockey och understryker att målet betydde mycket för honom.
– Det är jättestort, ett av mina viktigaste mål i karriären.

AIK:s positiva trend har sammanfallit med Peter Gradins återkomst till båset efter sin otäcka gräsklipparolycka. Att man pratar om ”Gradin-effekten” är således ganska naturligt.
– En duktig coach som kan dela ut ansvar. Vi har bättre linjer i spelet nu och ett bättre försvarsspel jämfört med tidigare, säger Marcus Jonsson som tror att AIK:s tuffa tid är förbi nu.
– Vi kommer fortsätta klättra. Med ett sådant här jobb och en sådan hemma publik… Nu är vi i gång!

Danske Frederik Storm sköt bägge målen för Malmö. Patric Blomdahl satte det första målet för AIK, som i och med segern klev upp ovanför det nedre strecket. Numera är det Björklöven som är jumbo med Västerås på samma antal inspelade poäng (14).