Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

VIDEO: Fick chansen med Crosby – då slog Hörnqvist till direkt

ANNONS

Ihopparad med Sidney Crosby och målskytt efter drygt fem minuter. Patric Hörnqvist fick den perfekta starten på sin sejour i Pittsburgh Penguins i nattens 6-4-seger mot Anaheim Ducks.

Det slog gnistor om det hajpade mötet mellan Pittsburgh och Anaheim i Consol Energy Center i natt. Hemmalaget, anfört av nye coachen Mike Johnston, var aggressiva ut ut startblocken och roffade åt sig en 3-0-ledning blott 13 minuter in i matchen.

Och det var en svensk som i allra högsta grad bidrog till den fina starten. Klockan hade just tickat över fem minuter när Patric Hörnqvist sköt Penguins första mål för säsongen. 27-åringen hade placerats i förstakedjan med Sidney Crosby och Chris Kunitz och tackade för förtroendet genom att pricka in 1-0 efter en vunnen tekning av just Crosby. Hörnqvist fick pucken i slottet och sköt via en Anaheimback och över vänsterarmen på John Gibson i bortakassen.

 

Trots den tidiga 3-0-ledningen blev det en svängig match. Anaheim kom ikapp till 3-3 innan Penguins ryckte tillbaka till 5-3 inför tredje perioden. Sidney Crosby var på utmärkt spelhumör och lämnade isen med 2+1 efter att bland annat ha skjutit det viktiga 4-3-målet sent i andra perioden. Detta i powerplay efter förarbete av Pascal Dupuis och Hörnqvist.

Just Dupuis var poängbäst på isen med 1+3. Ingen dålig comeback i ligan efter att ha missat stora delar av fjolårssäsongen med en korsbandsskada. Finske backen Olli Määttä hade dessutom tre assist på blålinjen.

I Anaheim sköt Corey Perry tre av målen medan nye centern Ryan Kesler lämnade Anaheimdebuten med 1+2. Jobbigt värre var det för rookiemålvakten John Gibson som tvingades släppa in sex puckar på 39 skott i sin egen hemstad inför ögonen på en hel del familj och vänner.

Anaheim kom till spel med Hampus Lindholm (23.45), Jakob Silfverberg (17.41) och Rickard Rakell (12.36) medan William Karlsson fick följa matchen från läktarplats.

Pittsburgh – Anaheim 6-4 (3-1, 2-2, 1-1)
Pittsburgh:
Sidney Crosby 2 (Patric Hörnqvist), Patric Hörnqvist (1), Pascak Dupuis (1), Blake Comeau (1), Brandon Sutter (1).
Anaheim: Corey Perry 3, Ryan Kesler (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL