Sök
Randy Carlyle.
Toronto

Toronto: Fel man på fel jobb i fel stad

Förrförra säsongen kollapsade Toronto Maple Leafs i slutrspelet. I våras kom man inte så långt. Då kollapsade laget ett par veckor tidigare. Sommaren har till stora delar ägnats åt att analysera vad som gick snett. Många menar att coachen Randy Carlyle är det stora problemet. Men efter mängder av förändringar i klubben sedan förra säsongens snopna slut står han ändå kvar i båset.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Antoine Bibeau, mv, Val d’Or (QMJHL), Viktor Lööv, b, Modo, Tom Nilsson, b, Frölunda, Roman Polák, b, St. Louis, Stéphane Robidas, b, Anaheim, Matt Frattin, fw, Columbus, Leo Komarov, fw, Dinamo Moskva (KHL), Petri Kontiola, fw, Traktor Tjeljabinsk (KHL), Mike Santorelli, fw, Vancouver, David Booth, fw, Vancouver, Daniel Winnik, fw, Anaheim, William Nylander, fw, Modo.  
Förluster: Drew MacIntyre, mv, Carolina, Carl Gunnarsson, b, St. Louis, T.J. Brennan, b, New York Islanders, Tim Gleason, b, Carolina, Paul Ranger, b, Genéve-Servette, Mason Raymond, fw, Calgary, Dave Bolland, fw, Florida, Nikolaj Kuljomin, fw, New York Islanders, Jay McClement, fw, Carolina.

S9

S1Jonathan Bernier
Den 26-årige keepern var ett av de stora utropstecknen i Maple Leafs förra säsongen. Trots att lagets försvarsspel var allt annat än effektivt och Berniers arbetsbörda stundtals var löjligt stor lyckades han hålla Leafs flytande. När han sedan gick sönder sent på säsongen lyckades inte ersättaren James Reimer förvalta hans arv. Det var då luften gick ur laget. Det säger en del om hur viktig han kommer att bli för laget även den här säsongen.

S2Dion Phaneuf
Den buttre och nyckfulle lagkaptenen är något av en gåta. Å ena sidan begåvad med en fysik och ett skott i världsklass. Å andra sidan svajig, temperamentsfull och med ett bristande spelsinne. Phaneuf matchas och får betalt som han vore en av ligans bästa backar, men prestationerna på isen visar tydligt att han inte är det. Eftersom Leafs har ett så stort förtroende för sin kapten blir det viktigt att han, utifrån sina förutsättningar, gör en bra säsong och vållar så liten skada som möjligt.

S3Phil Kessel
Den explosive högerforwarden har varit en av ligans konsekvent bästa målskyttar de senaste åren. Kessel är nästan alltid uppe och sniffar på 40 mål och har funnit bra kemi tillsammans med kedjekamraterna Tyler Bozak och James van Riemsdyk. Är tveklöst Leafs största hot offensivt.

S4James van Riemsdyk
Den tidigare supertalangen börjar sakta men säkert finna sin nisch som offensiv spjutspets sedan han trejdades från Philadelphia till Toronto sommaren 2012. Har bra fart under rören och ett vasst skott. Kompletterar Phil Kessel på ett väldigt bra sätt.

S6

Phil Kessel
Kessel hade nästan 20 poäng mer än närmaste lagkamrat förra säsongen. Det är möjligtvis Nazem Kadri som kan utmana honom på sikt, men då måste den spelbegåvade centern hitta en jämnare nivå i sitt spel.

S5Jake Gardiner
Den extremt skridskoskicklige backen började leva upp till förväntningarna förra säsongen. 24 år gammal känns det som om amerikanen står inför ett större genombrott. Vi gissar att han avslutar kommande säsong som den poängmässigt bästa backen i Leafs, före både Dion Phaneuf och Cody Franson.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Toronto Maple Leafs har varit den avancerade statistikens stora sorgebarn de senaste säsongerna. Laget har haft en bedrövlig statistik vad gäller puckinnehav, något som inte minst manifesteras av det faktum att laget släppte till flest antal skott i hela ligan förra säsongen. Ett snitt på sinnessjuka 35,9 skott per match. Att Leafs förr eller senare skulle hamna i problem förra säsongen stod liksom skrivet i stjärnorna. Nu kom kollapsen vid sämsta tänkbara tillfälle. Efter att ha haft kontroll över en slutspelplats en bit in i mars förlorade laget åtta av sina tio sista matcher och fick starta sommarlovet betydligt tidigare än förväntat. Sommarens rubriker har handlat en hel del om just den avancerade statistiken eftersom Leafs, efter att Brendan Shananan tagit över som ny president, anställde ett helt team av statistiska analytiker plus att man utsåg unge Kyle Dubas till ny assisterande general manager, Dubas som också vurmar för den avancerade statistiken som ett analytisk verktyg. Om den här satsningen kommer att ge utdelning återstår att se. Enligt många experter är det största problemet nämligen kvar i klubben – coachen Randy Carlyle. Hans spelsystem har pekats ut som det som ligger till grund för lagets svaga uppträdande på framför allt defensiv planhalva. Leafs har försett Carlyle med nya assisterande coacher för att försöka få in nya influenser i spelsystemet. Om man inte lyckas förändra de senaste årens trend kan vi nog räkna med att se en ny coach i båset ganska kvickt. Känslan är att hans koppel är rätt kort.

FAKTA

General manager: Dave Nonis (Sedan 2013).
Coach: Randy Carlyle (sedan 2012).
Poängkung 2013/14: Phil Kessel 80 poäng (37+43).
Målkung 2013/14: Phil Kessel 37 mål.
Mest utvisad 2013/14: Dion Phaneuf 144 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sexa i Atlantic Division (84 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
34) James Reimer
45) Jonathan Bernier

BACKAR:
3) Dion Phaneuf ”C”
4) Cody Franson
12) Stéphane Robidas
44) Morgan Rielly
46) Roman Polák
51) Jake Gardiner
55) Korbinian Holzer

FORWARDS:
19) Joffrey Lupul ”A”
20) David Booth
21) James van Riemsdyk
24) Peter Holland
25) Mike Santorelli
26) Daniel Winnik
28) Colton Orr
39) Matt Frattin
42) Tyler Bozak
43) Nazem Kadri
47) Leo Komarov
62) William Nylander
71) David Clarkson
81) Phil Kessel ”A”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten