Sök
DAGS ATT LEVERERA. Barret Jackman, T.j. Oshie och Alexander Steen har tillsammans med övriga Blues-spelare en del att bevisa till våren.
St. Louis

St. Louis: Upp till bevis efter kollapserna

Tre år i rad har St. Louis hört till grundseriens stora dominanter – bara för att sedan falla ihop som ett korthus i slutspelet. De två senaste åren har man tappat en 2-0-ledning i matcher i första slutspelrundan efter fyra raka nederlag. Nu är det därför upp till Blues att bevisa att man faktiskt har karaktär nog att stå upp när det blåser som mest även i slutspelssammanhang.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Carl Gunnarsson, b, Toronto, Chris Butler, b, Calgary, Nate Prosser, b, Minnesota, Ryan Whitney, b, Florida (tryout), Petteri Lindbohm, b, Jokerit, Joakim Lindström, fw, Skellefteå, Jori Lehterä, fw, Sibir Novosibirsk, Paul Stastny, fw, Colorado, Benn Ferriero, fw, Vancouver, Peter Mueller, fw, Kloten, Colin Fraser, fw, Los Angeles, Paul Bissonnette, fw, Arizona (tryout).
Förluster: Ryan Miller, mv, Vancouver, Roman Polák, b, Toronto, Taylor Chorney, b, Pittsburgh, Adam Cracknell, fw, Los Angeles, Alexandre Bolduc, fw, Arizona, Vladimír Sobotka, fw, Avangard Omsk, Brenden Morrow, fw, Tampa Bay, Derek Roy, fw, Nashville. 

S9

S1Alex Pietrangelo
Trots sin unga ålder har kanadensaren setts som en av ligans bästa backar under flera år. Hans puckskicklighet i uppspelsfasen och i powerplay är ovärderlig för St. Louis, samtidigt som han också oftast positionerar sig på ett fantastiskt sätt i den egna zonen. Tangerade den gångna säsongen sin tidigare bästanotering när det gäller poäng och det finns fortfarande mycket kvar att hämta. 24-åringen kommer vara en dominant i ligan under många år framöver.

S2David Backes
Här kan vi verkligen snacka en kapten som går i bräschen för sitt lag. Om det inte är med ett mål som amerikanen visar vägen så gör han det med en tung tackling. Den laglojale powerforwarden har många strängar på sin lyra och är också mycket bra på att plocka bort motståndarnas största stjärnor ur spelet. Kommer också han från en av sina bästa säsonger i karriären, men har fortfarande mycket kvar att bevisa i slutspelssammanhang.

S3Alexander Steen
Den svenske forwardsveteranen etablerade sig på allvar som en stjärna i ligan den gångna säsongen, där han stundtals dominerade totalt. Steen var i en galen målform under grundserieinledningen och visade att han är avslutare av rang. Tyvärr förstördes sedan en del av säsongen av skador, men det hindrade inte 30-åringen från att utklassa sina tidigare personliga rekord när det gällde såväl mål som poäng. Steen har länge setts som en klassforward i det defensiva spelet och kan han bara fortsätta hålla produktionen uppe måste han ses som en av ligans bästa tvåvägsforwards.

S4T.J. Oshie
Ibland blir det lite för plottrigt och ska göras lite för snyggt när den amerikanske OS-forwarden är i farten, men allt som oftast utnyttjar han sin speed och teknik för att sätta skräck i motståndarförsvaren. Kommer, likt Backes och Steen, från sin poängmässigt bästa säsong i karriären, men har haft svårt att leverera när det verkligen gäller. 27-åringen har aldrig svarat för fler än tre poäng i ett och samma slutspel, något som absolut inte räcker om Blues ska gå hela vägen.

S6

Vladimir Tarasenko
Har gått från klarhet till klarhet under sina två år i Blues-dressen och får nu ses som en av lagets viktigaste spelare. Besitter en enorm offensiv potential och svarar mer ofta än sällan för riktigt vackra strutar. Kan mycket väl landa någonstans mellan 70 och 80 poäng kommande vinter, med vilket han definitivt bör höra till St. Louis bäst producerande spelare.

S5Jori Lehterä
Efter två toppsäsonger i KHL är nu finländaren redo att testa lyckan i Nordamerika på nytt. Sist han gjorde det, för fem år sedan, slutade det med att han vände hem med svansen mellan benen efter endast sju AHL-matcher och ingen speltid i NHL. Nu står dock 26-åringen klart bättre rustad och han har hört till Blues bästa spelare under försäsongen. Lehterä ska han dominerat med sin spelskicklighet och kan komma att utgöra en viktig del av någon av St. Louis toppkedjor redan i år.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

St. Louis har nu under flera år dominerat i grundserien, bara för att sedan inte kunna motsvara de högt ställda förväntningarna i slutspelet. Trots att man klappat igenom totalt och tappat en 2-0-ledning i matcher i första slutspelsrundan två år i rad nu har kärntruppen behållits intakt. Nu är det dock hög tid för Hitchcocks manskap att visa att man inte är ett lag som viker ner sig, för ett slutspelsfiasko till lär knappast klubbledningen tolerera. Man har också fortsatt en trupp som är stark nog för att gå hela vägen, bara man för en gångs skulle lyckas toppa formen i rätt läge och visa upp en starkare karaktär. Man har under sommaren bytt ut Polák mot Gunnarsson i defensiven samt Roy mot Stastny offensivt. Båda bytena känns också som fina uppköp av Blues, som med andra nytillskott som Lindström och Lehterä också stärker en redan stark trupp. Det största frågetecknet går fortsatt att hitta på målvaktssidan. Brian Elliott är definitivt inte på den nivån att han på egen hand kan stjäla slutspelsmatcher som Lundqvist, Quick och Rask, och unge Jake Allen svarade för ett bedrövligt slutspel med Chicago Wolves i AHL i fjol. För att Blues ska motbevisa alla tvivlare och besegra sitt slutspelsspöke i den tuffa Western Conference måste lagets målvakter briljera och tyvärr för alla lagets supportrar känns det osannolikt att det inträffar i år.

FAKTA

General manager: Doug Armstrong (sedan 2010).
Coach: Ken Hitchcock (sedan 2011).
Poängkung 2013/14: Alexander Steen, 62 poäng (33+29).
Målkung 2013/14: Alexander Steen, 33 mål.
Mest utvisad 2013/14: Ryan Reaves, 126 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Tvåa i Central Division (111 poäng), utslagna i första slutspelsrundan av Chicago Blackhawks (2-4 i matcher).

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Brian Elliott
34) Jake Allen

BACKAR:
4) Carl Gunnarsson
5) Barret Jackman ”A”
19) Jay Bouwmeester
22) Kevin Shattenkirk
27) Alex Pietrangelo ”A”
28) Ian Cole
33) Jordan Leopold
xx) Ryan Whitney (tryout)

FORWARDS:
10) Joakim Lindström
12) Jori Lehterä
17) Jaden Schwartz
20) Alexander Steen ”A”
21) Patrik Berglund
26) Paul Stastny
29) Steve Ott
32) Chris Porter
37) Paul Bissonnette (tryout)
40) Maxim Lapierre
42) David Backes ”C”
56) Magnus Pääjärvi
74) T.J. Oshie ”A”
75) Ryan Reaves
91) Vladimir Tarasenko

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten