Veckans Lag …
Skellefteå AIK

Veckans Lag #3

ANNONS

Ny vecka och nya förutsättningar. Vi tar som vanligt en titt på vilka som varit bäst under veckan som gått och listar upp de hetaste händelserna från SHL. Och förstås, viktigast av allt, Veckans Armanius.

 

Mikael Tellqvist, Djurgården
Visst, det blev blev fem insläppta mål mot Örebro till slut. Men den där matchen hade kunnat vara över långt innan Dif hämtade in 1-4-underläget i slutet. Överlag hade Tellqvist en stark vecka och stoppade 36 skott i den där Örebro-matchen. Men det var framförallt matchen mot Färjestad som imponerade, där han tog 45 av 46 skott och gav Djurgården chansen att vinna på straffar.

Jan Sandström, Luleå (2)
Drar ett tungt lass i Luleå och har haft en mäktig start på säsongen. Hade tre assist i Luleås överkörning mot Leksand och var dessutom +4 i den matchen. Han var sedan +1 även i lagets första förlustmatch för säsongen när man mötte Växjö borta i lördags.

Oscar Eklund, Brynäs
Brynäs backförvärv från IFK Helsingfors spelade en viktig roll i lagets segermatch mot Linköping. Där sköt han sina två första SHL-poäng för klubben via en assist och framförallt det matchavgörande målet i förlängningen.

Andrew Calof, Skellefteå
Collegevärvningen faller till synes väl ut inledningsvis. Får kanske inte speciellt mycket speltid i varje match, men har gjort tre mål på lagets två matcher den här veckan och gör just nu mål så ofta att om han fortsätter så här är han bara max två veckor bort från att bli ‘den som kommer slå Håkan Loobs målrekord’.

Nichlas Hardt, Linköping
Vinner matcher gör de inte, LHC. Men det går bra för dansken. Han sköt ett mål och en assist mot både Växjö och Brynäs i LHC:s båda förlustmatcher den här veckan. Han var dessutom +3 totalt i matcherna.

Tomi Sallinen, Leksand
När det görs mål i Leksand tycks det som att Sallinen är där när det händer. Hittills har han haft poäng på fem av sex Leksandsmål och när laget i lördags sköt tre mål på en period mot Modo hade Sallinen ett mål och två assist.
Han gick dessutom inte ens minus i förnedringen mot Luleå, trots att sju av målen gjordes med lika manskap på banan och trots att han spelade över 20 minuter i matchen.

Veckans

…suck: Linköping har känt att det är en bra idé med att bjuda in fansen på sina PRESSkonferenser. I matchen mot Växjö innebar det att bortatränaren Sam Hallam fick höra att det han sa var skitsnack och att han är en idiot. Och det hade man ju inte kunnat tro, att något sånt kan hända när man låter vilka fans som helst dyka upp…

…hjärnsläpp: C More-kommentatorn Björn Geijer hade det kämpigt under runt en minuts tid under ett långt Jeff Taffe-byte när Linköping mötte Växjö. Under den minuten råkade han säga Jeff Taste fem gånger i följd.

…Salo: Ah, men Salo själv så klart. Jag vet egentligen inte vad som är värst i det som hänt under veckan. Om det är hans avhopp som påminde om en 12-åring som precis frågat chans på någon och råkat bli osams direkt efteråt och gjort slut. Eller att allt löste sig mindre än 20 timmar senare. Eller om det kanske är hans brutala utpekande av Johan Ryno som den egentliga orsaken till att man inte tagit några poäng under säsongen, eller hans totala avsaknad av självinsikt. Det märkliga är att det värsta av allt kanske är att han är ivrigt påhejad av svensk media som ‘uppskattar hans ärlighet’, vilket väl egentligen har dolda tillägget ‘…för vi gillar ju när han skämmer ut sig för det säljer många tidningar’.

…upphämtning: Djurgården låg under med 1-4 i Örebro och gjorde tre mål på 1.27 i slutet av matchen. De två sista målen kom med plockad målvakt. En sällsynt vass upphämtning.

…kopia: Malte Strömwall sköt för första gången multipla poäng som senior när han gjorde två mål för Växjö borta mot Linköping, där han bott under 7-8 år av sitt liv. Det mest imponerande var inte de dubbla målen, utan att han de i det närmaste var identiska mål med fräsiga skott från högerkanten rakt upp i vänstra krysset.

…kopia II: Shawn Lalonde, Jakub Klepiš, Milan Gulaš, Joakim Hillding och Per Åslund rullade upp Frölunda efter noter vid sitt första mål i lördagens match var det inte utan att man såg ett ganska stort stänk av Fetisov, Kasatonov, Krutov, Larionov och Makarov.

…en-gång-till: Back-to-back-matchandet drog igång under gångna veckan för första gången för säsongen. Och det blev samma sak som ifjol. Tränare som går ut och gnäller på upplägget när de märker att något är snett, trots att alla klubbar haft chansen att sätta ner foten i samband med när schemat sattes.
Men i sak har tränarna förstås rätt. Det kan inte vara speciellt svårt att slänga ihop ett schema där de lag som spelar back-to-back möter ett annat lag i samma sits, istället för att konsekvent vara så att man möter ett utvilat lag. Istället är utgångspunkten sannolikt ‘men det jämnar ju ut sig under säsongen’.

…Waldmüller: Ja, det får ju bli Bernhard Starkbaum då. Han är ju den enda österrikaren i ligan och den enda som gjort en riktig läcker tavla den här veckan. Vill du se den igen, eller för första gången, så kan du ju klicka här.

…yngling: Brynäs Jens Lööke som blev klubbens yngsta målskytt genom tiderna i Elitserien/SHL när han på lördagen sköt sitt första ligamål. Att han dessutom redan varit cool nog att, tydligen, lägga till det där extra Ö:et i sitt namn officiellt (hette Löke för inte alltför länge sedan) ger förstås extra kärlek. Se och lär, Mattias ”Janmark” Nylén!

…cliffhanger: Leksand förlorade för sjätte matchen i rad i lördags vilket innebär att man går in till den nya veckan för att undvika att sätta nytt rekord i SHL/Elitserien. Skulle man förlora sina två matcher den här veckan har man inlett säsongen sämre än något annat lag gjort.
Ja, åtminstone sedan ‘det man kallar den moderna hockeyn’ startade. Där, ni vet 1975, när man ‘började notera statistik’. GENOM TIDNERNA!
Framstår de två senaste raderna märklig? Någon form av facit finns här.

…Armanius: 


 

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch