LÖÖV FOR VIKTOR. Viktor Lööv överlevde den senaste cutten som Toronto gjorde, Däremot försvann Petter Granberg till AHL, liksom Dennis Rasmussen.
Toronto

Rasmussen och Granberg till AHL – men Lööv håller sig kvar

ANNONS

Nu skiljs agnarna från vetet. På måndagen inledde NHL-klubbarna sin stora gallring i trupperna. Det fick till följd att flera svenska spelare skickades till AHL, bland annat Dennis Rasmussen och Petter Granberg. Däremot är Viktor Lööv fortfarande kvar i Toronto – samtidigt som klubben släpper en skadad Henrik Tallinder från sin tryout.

Med en dryg vecka kvar till NHL-starten får allt fler spelare beskedet att de kommer att tvingas starta säsongen i AHL. Det gäller även flera av svenskarna som har slagits för en plats i respektive NHL-klubb.

På måndagen kom beskedet att Chicago Blackhawks skickar ned Klas Dahlbeck, Joakim Nordström och VM-spelaren Dennis Rasmussen till AHL för att inleda säsongen med farmarlaget Rockford Icehogs. Samtidigt har Boston Bruins skickat ned Alexander Fällström till Providence Bruins och Dallas Stars har sänt Ludwig Karlsson till farmarlaget och regerande Calder Cup-mästarna Texas från Cedar Parks. En annan Dallas-svensk är målvakten Anders Lindbäck. Han har vunnit kampen om platsen som andrekeeper bakom Kari Lehtonen. Detta sedan hans båda konkurrenter, Jack Campbell och Jussi Rynnäs, skickats ned till AHL.

Toronto Maple Leafs gjorde också en ny gallring på måndagen. Den såg Petter Granberg försvinna ned till AHL för spel med Toronto Marlies. Detsamma gäller den finska landslagsstjärnan Petri Kontiola, som betalade 600 000 dollar till sin KHL-klubb Traktor Tjeljabinsk för att komma ur kontraktet och kunna ta en sista chans i NHL.

Två svenskar är dock kvar på campen, backen Viktor Lööv och William Nylander. En som däremot får lämna Leafs är den tryoutande backen Henrik Tallinder. Veteranbacken slog axeln ur led under en träningsmatch mot Buffalo Sabres i helgen. Nu visade det sig att den skadan dödade hans chanser att spela till sig ett kontrakt.

I Boston står det klart att en annan tryoutspelare inte heller kommer att få något NHL-kontrakt. Det är finländaren Ville Leino, som blev utköpt ur sitt kontrakt med Buffalo Sabres i somras.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL