Sök
Rick Nash.
Nyheter

New York Rangers: En offensiv satsning på revansch

För första gången på 20 år var New York Rangers tillbaka i Stanley Cup-finalen i våras. Väl där stod man utan chans mot tunga Los Angeles – och nu siktar man på revansch. Med en stark defensiv är grunden för nya framgångar lagd och nu är det upp till lagets offensiva pjäser att visa vägen om man vill vara med i kampen om bucklan på nytt framåt vårkanten.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Cédrick Desjardins, mv, Tampa Bay, Dan Boyle, b, San José, Michael Kostka, b, Tampa Bay, Matt Hunwick, b, Colorado, Steven Kampfer, b, Minnesota, Chris Bourque, fw, Biel, Matthew Lombardi, fw, Genève-Servette, Tanner Glass, fw, Pittsburgh, Lee Stempniak, fw, Pittsburgh, Ryan Malone, fw, Tampa Bay, Kevin Hayes, fw, Boston College.
Förluster: Anton Strålman, b, Tampa Bay, Stu Bickel, b, Minnesota, Aaron Johnson, b, Ottawa, Justin Falk, b, Minnesota, Raphael Díaz, b, Calgary, Derek Dorsett, fw, Vancouver, Daniel Carcillo, fw, Pittsburgh, Brian Boyle, fw, Tampa Bay, Brad Richards, fw, Chicago, Benoît Pouliot, fw, Edmonton.

S9

S1Henrik Lundqvist
Kungen av New York visade precis hur mycket han betyder när han fick hela Manhattan att koka av hockeyfeber under slutspelet i våras. Svensken är hela Rangers ryggrad och är en av de spelare som är viktigast för sitt lag i hela NHL. Lundqvist har en vinnarskalle utan dess like och är alltid som bäst i de avgörande matcherna, något som han visat såväl i Stanley Cup-slutspel som i landslagssammanhang. Hör utan tvekan till ligans bästa målvakter och måste vara på topp om Rangers ska kunna gå hela vägen fram till en ny final nästa sommar.

S2Ryan McDonagh
Blev för någon vecka sedan utsedd till lagets nya kapten och är den stora förgrundsfiguren i Rangers starka försvar. Går alltid i bräschen och är en av de backar i hela ligan som är skickligast på att försvara sig i en-mot-en-situationer. Är också bra på att täcka skott och är stark i närkamperna, samtidigt som han tagit stora steg offensivt. Svarade för sin poängmässigt klart bästa säsong den gångna vintern och visade då också att han är kapabel att styra ett powerplay från blålinjen. En av de skickligaste tvåvägsbackarna i ligan som kan utmana om Norris Trophy om han fortsätter på den inslagna vägen.

S3Martin St-Louis
Visade prov på en oerhörd mental styrka när han spelade vidare och presterade på hög nivå i slutspelet i våras trots att hans mamma tragiskt gick bort under matchserien mot Pittsburgh. Förde genom det hela Rangers lag samman och såg med sin karaktär till att visa laget hela vägen till finalen. Är trots sin ålder fortsatt en offensiv spelare av bästa märke och kommer med sin speed och sitt spelsinne vara katalysatorn i Manhattan-lagets offensiv den här säsongen.

S4Rick Nash
Fick det inte riktigt att stämma under sin andra säsong i Rangers. När han väl var på rätt humör dominerade han, men allt för ofta föll han också bort ur matcherna. Svarade trots den ojämna nivån för 26 mål och blev lagets solklara målkung, vilket säger en del om hans kvalitet. Kan kanadensaren bara hitta tillbaka till den spelare han var för två år sedan kommer han att vara guld värd för Rangers i deras jakt på nya slutspelsframgångar.

S6

Martin St-Louis
Hade efter en fin start på säsongen i Tampa Bay det något tyngre efter att han lämnade för Rangers. Hittade dock sig själv igen i slutspelet och visade där att han kan leverera viktiga mål även på Manhattan. Lär sannolikt snitta runt en poäng per match även kommande vinter, vilket lär räcka långt i kampen om den interna poängligan.

S5Kevin Hayes
Collegestjärnan, som draftades av Chicago, valde att nobba ett kontrakt med Blackhawks för att själv kunna välja NHL-klubb. Valet föll på Rangers och där förväntas han göra avtryck redan kommande vinter. Var nominerad till prestigefyllda Hobey Baker Award som en av collegehockeyns bästa spelare förra säsongen och kom även med i NCAA:s All Star-lag. Är med sin tyngd och storlek oerhört svårstoppad och kan göra skillnad både med sin fysik och sin skicklighet. Ett namn värt att lägga på minnet.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

En fenomenal målvakt och en stark lagmoral där alla verkligen jobbade hårt för varandra var nycklarna bakom Rangers framgångar i våras. Man var inte det skickligaste laget, men man var det som var mest sammansvetsat. Efter flera år av ”Tortorella-hockey”, där defensiven satts i främsta rummet, strävar Blueshirts under Vigneault efter att bli mer spelförande och kunna kontrollera matchbilden. Det var också en av anledningarna till att man under sommaren valde att satsa på en åldrande offensiv back som Dan Boyle i stället för Anton Strålman och att man bytte bort Ryan Callahan mot St-Louis i våras. Defensiven har aldrig varit Rangers problem. Med en av ligans bästa målvakter och en av den östra konferensens bästa försvarsuppsättningar står man väl rustade på det planet. Nyckeln nu är i stället att man med ett nyförvärv som Boyle lyckas lyfta lagets svaga powerplay, att en stjärna som Nash hittar tillbaka till sitt gamla vanliga jag och att St-Louis håller farten uppe. Lyckas detta samtidigt som man fortsatt jobbar bra tillsammans som ett kollektiv kan man mycket väl komma att vara med och utmana om bucklan på nytt.

FAKTA

General manager: Glen Sather (sedan 2000).
Coach: Alain Vigneault (sedan 2013).
Poängkung 2013/14: Mats Zuccarello, 59 poäng (19+40).
Målkung 2013/14: Rick Nash, 26 mål.
Mest utvisad 2013/14: Derek Dorsett, 128 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Tvåa i Metropoliton Division (96 poäng), förlorade Stanley Cup-finalen mot Los Angeles med 1-4 i matcher.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Henrik Lundqvist
33) Cam Talbot

BACKAR:
4) Michael Kostka
5) Dan Girardi ”A”
8) Kevin Klein
17) John Moore
18) Marc Staal ”A”
22) Dan Boyle
27) Ryan McDonagh ”C”
44) Matt Hunwick

FORWARDS:
10) J.T. Miller
12) Lee Stempniak
15) Tanner Glass
16) Derick Brassard
20) Chris Kreider
21) Derek Stepan
24) Ryan Malone
26) Martin St-Louis
28) Dominic Moore
36) Mats Zuccarello
45) Matthew Lombardi
59) Kevin Hayes
61) Rick Nash
62) Carl Hagelin
91) Jesper Fast

Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.40
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.50
X 4.25
2 2.50
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 5.90
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.15
X 4.15
2 3.15
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.35
2 4.00
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.45
X 5.45
2 6.20
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.65
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten