Sök
John Tavares.
Nyheter

New York Islanders: Redo att resa sig med raketfart

Efter att New York Islanders tagit sig till slutspel för första gången på fem år 2013 var det många som trodde på Long Island-laget inför fjolårssäsongen. Akuta målvaktsbekymmer kombinerat med en superstjärna med skadeproblem förstörde då festen för klubben, men efter en sommar fylld av flera smarta värvningar står man nu redo att ta avstamp mot toppen igen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jaroslav Halák, mv, Washington, Chad Johnson, mv, Boston, T.J. Brennan, b, Toronto, Harry Zolnierczyk, fw, Pittsburgh, Cory Conacher, fw, Buffalo, Jack Skille, fw, Columbus, Nikolaj Kuljomin, fw, Toronto, Michail Grabovskij, fw, Washington, Colton Gillies, fw, Rochester (tryout).
Förluster: Jevgenij Nabokov, mv, Tampa Bay, Anders Nilsson, mv, Ak Bars Kazan.

S9

S1Jaroslav Halák
Målvaktsposten har varit Islanders största bryderi under flera år. För att få ordning på det valde Snow i somras att hämta in Halák från Washington, något som mycket väl kan visa sig vara en av sommarens bästa värvningar. Slovaken har under flera år bevisat att han är en pålitlig sista utpost med potentialen att briljera. Han har dessutom presterat som allra bäst i lag där han är mer utsatt och får mycket att göra. Med tanke på vad Isles tidigare kunnat visa upp när det gäller målvaktsspel stärker en normalpresterande Halák det här lagbygget betydligt.

S2John Tavares
Islanders lagkapten är utan tvekan en av ligans fem bästa forwards och är en spelare som på egen hand är kapabel att bära ett helt lag. Long Island-lagets problem förra säsongen kan i mångt och mycket förklaras med att deras superstjärna missade 23 matcher. När 24-åringen väl fanns tillgänglig visade han att han tagit ytterligare ett steg framåt. Hans 1,12 poäng i snitt per match är det bästa han presterat i karriären och kanadensaren får verkligen sina kedjekamrater att verka bättre än vad de egentligen är.

S3Kyle Okposo
Den genombrottsstarka och kraftfulla amerikanen spåddes 2010 en lysande framtid sedan han bjudit på högklassigt spel under sina två första NHL-säsonger. Sedan hände något och Okposo gick bakåt snarare än framåt i utvecklingen, ända fram till den gångna vintern. 26-åringen lyfte mognadsmässigt både på och vid sidan av isen, blev pappa för första gången och spelade sitt livs bästa hockey. Han förbättrade sitt personbästa när det gäller poäng från 52 till 69 och visade att han till sist tagit steget och blivit den elitspelare i ligan som alla en gång trodde att han skulle bli.

S4Frans Nielsen
Danskens namn kommer ofta upp i diskussioner gällande vem som är ligans mest underskattade spelare, vilket säger en del om vilken kvalitet han besitter. Nielsen gör alltid sitt jobb i det tysta och hör till ligans absolut bästa tvåvägsforwards. Han gör alltid färdigt jobbet i egen zon innan han ger sig ut på offensiva äventyr, samtidigt som han är ett vasst offensivt vapen i bland annat powerplay. Kommer från sin poängmässigt bästa säsong i karriären och har potential att växa än mer kommande vinter.

S6

John Tavares
Han övertrumfades av Okposo förra säsongen, men enbart på grund av sin skadeproblematik. En frisk Tavares är inte bara kapabel till att plocka hem Isles interna poängliga, han kan också utmana Crosby och kompani i toppen av hela ligans dito. Det skulle inte förvåna alls om kanadensaren för första gången spräcker 100-poängsgränsen i vinter.

S5Ryan Strome
Kanadensaren etablerade sig på allvar i Islanders redan under andra halvan av fjolårssäsongen och visade direkt att han har alla verktyg för att vara en producerande spelare i ligan. 21-åringen har setts som en blivande offensiv stjärna ända sedan han valdes som femte spelare i draften 2011 och efter att han dominerat fullständigt under sin tid i AHL i fjol känns det som att han nu är mogen att bli en ledande forward även på Long Island.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Efter en fjolårssäsong där allt blev pannkaka för New York Islanders kan det inte peka annat än uppåt. Trots fiaskot det gångna året finns det också många anledningar till optimism på Long Island. Man har en av ligans bästa spelare i John Tavares, som bara blir bättre för varje år som går, man har en Ryan Strome som av allt att döma nu verkar vara redo att få sitt stora offensiva genombrott och man har två stjärnor med uppåtpekande formkurvor i Nielsen och Okposo. Det absolut störa plusset går dock att finna på målvaktssidan, där en inkommande Halák ska kunna eliminera lagets stora akilleshäl. Under mer än fem års tid har en ständigt pågående målvaktscirkus stört Isles i deras resa mot förbättring. Med Halák får man den stabilitet man länge saknat på den posten. Snow har dessutom gjort ytterligare några smarta värvningar i den starka possession-centern Grabovskij och den skickliga tvåvägsforwarden Kuljomin, som tillsammans också har en erkänt vass kemi sedan deras tid ihop i Toronto. Summa summarum ser Islanders ut som ett lag redo att göra en liknande raketresa som Colorado gjorde förra året, från den absoluta botten till en plats i slutspelet till våren.

FAKTA

General manager: Garth Snow (sedan 2006).
Coach: Jack Capuano (sedan 2010).
Poängkung 2013/14: Kyle Okposo, 69 poäng (27+42).
Målkung 2013/14: Kyle Okposo, 27 mål.
Mest utvisad 2013/14: Matt Carkner, 149 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Åtta i Metropoliton Division (79 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Chad Johnson
41) Jaroslav Halák

BACKAR:
3) Travis Hamonic
4) T.J. Brennan
7) Matt Carkner
11) Ľubomír Višňovský
14) Thomas Hickey
37) Brian Strait
44) Calvin de Haan

FORWARDS:
12) Josh Bailey
13) Colin McDonald
15) Cal Clutterbuck
17) Matt Martin
18) Ryan Strome
21) Kyle Okposo ”A”
29) Brock Nelson
36) Eric Boulton
40) Michael Grabner
51) Frans Nielsen ”A”
53) Casey Cizikas
84) Michail Grabovskij
86) Nikolaj Kuljomin
89) Cory Conacher
91) John Tavares ”C”
xx) Colton Gillies (tryout)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten