Tony Mårtensson
Nyheter

Första lag att vinna nio raka matcher i KHL

Nio raka fullpoängare och nytt KHL-rekord för SKA blev resultatet när man slog Atlant med 5-4 efter bland annat ett mål och en assist av Tony Mårtensson. Däremot saknades Jimmie Ericsson ånyo för laget, för tredje matchen i rad.

Tony Mårtenssons och Jimmie Ericssons SKA från Sankt Petersburg fick satte nytt KHL-rekord på torsdagskvällen när man vann med 5-4 hemma mot Atlant.
Segern innebar att man är det första laget som tar nio raka fullpoängare i KHL.

Mårtensson sköt ett mål och en assist i matchen, hans fjärde mål och nionde poäng för säsongen. Han gjorde det dessutom inom loppet av två och en halv minut i mitten av matchen där han först med en snygg pass hittade Roman Červenka till 3-2 och därefter blev tillbakabjuden av Červenka när han stötte in 4-2.

Matchvinnare blev däremot Artemij Panarin som sköt både 1-0 och matchavgörande 5-3. Det sista målet sköt han mindre än en och en halv minut efter att Andreas Engqvist – med sitt sjätte mål för säsongen – reducerat till 3-4 för Atlant.

Ilja Kovaltjuk blev mållös för andra matchen i rad, men spelade fram till SKA:s två första mål och toppar poängligan på elva mål och sex assist på sina nio matcher. Med det ligger han före Danis Zaripov (8+9) tack vare fler gjorda mål.

Jimmie Ericsson kom inte till spel i den här matchen heller och har missat lagets tre senaste matcher.

Andra spelare som haft passningspoäng under torsdagen – utöver de som finns i länkarna nedan – är David Ullström för Severstal i förlustmatchen mot Dinamo Minsk och Oscar Möller i Ak Bars strafftorsk (1-2) mot Novokuznetsk där Möller missade en av straffarna i straffläggningen.
Anders Nilsson stoppade 31 av 32 skott i Ak Bars mål.

En spelare som levererade betydligt fler assist än så var Aleksandr Radulov i CSKA som hade fem(!) assist i lagets 6-3-seger mot Neftechimik. Fyra av passningspoängen kom redan i första perioden.

LÄS/SE ÄVEN: Patrik Hersley matchvinnare – igen
LÄS/SE ÄVEN: Karalahtis kaxiga pass och Steve Moses mäktiga solomål