Sök
EN OFFENSIV NYSTART. Peter Laviolettes offensiva tänk och James Neals och Mike Ribeiros skicklighet ska göra Nashville till ett målgladare lag.
Nyheter

Nashville: Ett rovdjur med vässade tänder

Två raka slutspelsmissar blev för mycket. I våras fick Barry Trotz lämna Nashville Predators efter 17 år som coach för klubben. Hans efterträdare Peter Laviolette förespråkar en mer offensiv hockey och har också fått en hel del nya, offensiva pjäser till sitt förfogande. Nu står han inför den tuffa utmaningen att guida det nya Nashville Predators till slutspel i den mördande konkurrensen i väst.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Johan Alm, b, Skellefteå, Anton Voltjenkov, b, New Jersey, Brian Lee, b, Tampa Bay (tryout), Pontus Åberg, fw, Färjestad, James Neal, fw, Pittsburgh, Olli Jokinen, fw, Winnipeg, Viktor Arvidsson, fw, Skellefteå, Kevin Fiala, fw, HV71, Mike Ribeiro, fw, Arizona, Derek Roy, fw, St. Louis.
Förluster: Michael Del Zotto, b, Philadelphia, Patric Hörnqvist, fw, Pittsburgh, Nick Spaling, fw, Pittsburgh, Patrick Eaves, fw, Dallas.

S9

S1Pekka Rinne
Finländarens höftbekymmer under fjolårssäsongen lade grund för Nashvilles misslyckande. Utan en naturlig matchvinnare mellan stolparna hade Predators svårt att mäta sig med topplagen i väst. Rinnes hälsa – och förmåga att återfinna formen efter fjolårets strul – kan återigen bli direkt avgörande för lagets öde.

S2Shea Weber
Lagkaptenen kom återigen nära en Norris Trophy. Hans resoluta spel i båda ändarna av isen gör Weber till en av ligans bästa backar. Ska han bli årets back i NHL krävs det inte bara mål, poäng och ett stabilt defensivt spel, Nashville måste sannolikt lyfta även som lag för att det ska hända.

S3Roman Josi
Schweizaren, som bildar ett av ligans mest intressanta backpar tillsammans med Weber, håller sakta men säkert på att växa ut till en NHL-stjärna. Han samlade ihop 40 poäng i fjol trots att han fick en trög start på säsongen och hade skadeproblem. Blir det här säsongen när han får sitt stora erkännande? Vi tror det.

S4James Neal
Som Jevgenij Malkins sidekick fick Neal ofta en hel del serverat på silverfat. När den forne 40-målsskytten nu hamnar i ett lag med betydligt mindre offensiv talang än Pittsburgh Penguins stoltserar med kommer vi att få se hur bra kanadensaren är på att själv skapa offensivt. Han måste även hålla sig skadefri efter ett par säsonger med olika blessyrer. 30 mål i Nashville skulle ses som en bra början.

S6

Mike Ribeiro
Vilken Mike Ribeiro är det som har dykt upp i Nashville? Den spelskicklige center som kan snitta en poäng per match i NHL, eller problembarnet som blev utkastad ur Arizona Coyotes organisation med huvudet före i somras? Även om Ribeiro har hunnit bli 34 år är han fortfarande ett namn att räkna med, men det är förutsatt att han har huvudet på rätt ställe och kan anpassa sig till de regler som råder i laget. Han kommer att få chansen att revanschera sig efter sitt pinsamma fjolår. Det är sannolikt hans sista chans att bevisa sig i NHL. Motivationen bör därför vara på topp och vi tror att han passar in i Nashville och gör minst 60 poäng igen.

S5Filip Forsberg
Fjolåret blev en lektion i NHL-livets hårda skola. Forsberg kom till Nashville med en tuff kravprofil och lyckades inte riktigt ge dåvarande coachen Barry Trotz det allroundspel han kräver från alla spelare. Därför kom leksingen att tillbringa en stor portion av säsongen i AHL. Nu är han tillbaka i Nashville med välbehövlig erfarenhet, får en coach i Peter Laviolette som förespråkar offensiv hockey och ska dessutom ha lagt på sig en hel del nya muskler i sommar. Det bådar gott inför säsongen och vi tror att han kommer att spela NHL-hockey för hela slanten i år.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det är kanske lite väl långt att gå att kalla det för filosofiförändring. Men faktum är att det på många sätt blir ett annorlunda Nashville Predators än vad vi vant oss vid genom åren. Barry Trotz Nashville präglades av hårt arbete och defensiv disciplin. Peter Laviolettes Nashville kommer kanske inte att bjuda på champagnehockey, men det bör i alla fall bli en frejdigare hockey än vad som tidigare har varit fallet. Offensivt har Nashville gjort en hel del chansvärvningar vars prestationer till stor del kommer att avgöra utfallet av förändringarna. Kan James Neal leverera utan Jevgenij Malkin vid sin sida? Kan Mike Ribeiro och Derek Roy studsa tillbaka efter mediokra säsonger? Och vad har Olli Jokinen kvar under huven? Ska Nashville Predators spela slutspel våren 2015 måste alla fyra lämna positiva besked samtidigt som Pekka Rinne inte bara måste vara hel, utan även briljera mellan lagets stolpar. Det är kanske för många ”om” för att man ska känna sig bekväm i att peka ut Predators som ett slutspelslag i den tuffa konkurrensen i Western Conference. Därför gör vi inte det.

FAKTA

General manager: David Poile (sedan 1997)
Coach: Peter Laviolette (ny för säsongen)
Poängkung 2013/14: Shea Weber 56 poäng (23+33).
Målkung 2013/14: Craig Smith 24 mål.
Mest utvisad 2013/14: Rich Clune 166 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sexa i Central Division (88 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Carter Hutton
35) Pekka Rinne

BACKAR:
3) Seth Jones
6) Shea Weber ”C”
14) Mattias Ekholm
20) Anton Voltjenkov
59) Roman Josi
64) Victor Bartley
Brian Lee (tryout)

4) Ryan Ellis (restricted free agent)

FORWARDS:
7) Matt Cullen
9) Filip Forsberg
12) Mike Fisher ”A”
13) Olli Jokinen
15) Craig Smith
16) Rich Clune
18) James Neal
19) Calle Järnkrok
21) Derek Roy
24) Eric Nystrom
25) Viktor Stålberg
28) Paul Gaustad
33) Colin Wilson
57) Gabriel Bourque
63) Mike Ribeiro

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten