Roberto Luongo.
Nyheter

Florida: Pantrar utan klös

Kvantitet får aldrig gå före kvalitet, men känslan är att precis så varit fallet i Florida de senaste åren. I avsaknad av förmåga att locka de stora stjärnorna till sig har Dale Tallon knutit till sig mellanmjölksspelare till överpris, vilket enbart slutat med upprepade platta fall. Under sommaren som gått har Panthers hämtat in erfarenhet i massor, men det lär knappast räcka till en slutspelsplats för ett lag utan riktig spetskvalitet.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Al Montoya, mv, Winnipeg, Willie Mitchell, b, Los Angeles, Shane O’Brien, b, Calgary, Aaron Ekblad, b, Barrie Colts (OHL), Greg Zanon, b, San Antonio Rampage, Jussi Jokinen, fw, Pittsburgh, Dave Bolland, fw, Toronto, Shawn Thornton, fw, Boston, Derek MacKenzie, fw, Columbus.
Förluster: Scott Clemmensen, mv, New Jersey, Tom Gilbert, b, Montréal, Ed Jovanovski, b, klubb ej klar, Mike Mottau, b, pensionerad, Jesse Winchester, fw, Colorado, Scott Gomez, fw, New Jersey, Krys Barch, fw, Arizona.

S9

S1Roberto Luongo
En av NHL:s skönaste personligheter är äntligen hemma igen. Det är ingen hemlighet att Luongo längtat tillbaka till Florida och frågan är vad han kan prestera nu när han är i en miljö där han får sinnesro. Veteranen var fenomenal under de få matcher han hann spela i Floridadressen efter trejden i fjol och har under åren i Vancouver fått oförskämt mycket skit. Kanadensaren är fortsatt en världsmålvakt och måste spela på den absoluta toppen av sin förmåga om Panthers ska fixa en slutspelsplats.

S2Brian Campbell
Det är ingen hemlighet att den offensivt skicklige backen har brister defensivt och är en av ligans mest överbetalda spelare. Samtidigt kan hans betydelse för Panthers inte underskattas. Genom sina ledaregenskaper och sin erfarenhet är han en förebild för Floridas alla unga backar och dessutom är han fortfarande en av ligans bästa spelare på blålinjen i powerplay.

S3Nick Bjugstad
Efter att han plockats i första rundan av draften 2010 kom den amerikanska forwardens stora genombrott förra säsongen. 22-åringen var en av få ljusglimtar i Panthers annars så trista lagbygge och imponerade med sin kombination av teknik, spelskicklighet och genombrottsstyrka. Har verktygen för att vara en dominerande spelare i den här ligan och när han har en bra dag är han snudd på omöjlig att få stopp på.

S4Jonathan Huberdeau
Led av den så kända, men ack så besvärliga andraårsförbannelsen förra säsongen. Att potentialen finns där råder det dock inga tvivel om. Vann Calder Trophy som ligans bästa rookie för två år sedan och imponerade långa stunder rejält under sitt första år i Panthersdressen. Efter en sommar med bra uppbyggnadsträning är detta året då kanadensaren åter ska visa att han är en spelare av offensiv toppklass och känslan är också att det är precis vad han kommer att göra.

S6

Jussi Jokinen
Bjugstad toppade Panthers interna poängliga på 38 pinnar förra säsongen, samtidigt som finländaren spottade in 57 pinnar i Penguins tröja. Jokinen kommer visserligen inte ha lika vassa kedjekamrater i soliga Sunrise, men han kommer sannolikt spela en klart större roll. En inte allt för vågad gissning är att han kan landa runt 60 poäng och att han kommer vara den offensiva ledarfiguren i ett uddlöst Florida.

S5Aaron Ekblad
Förstavalet från den gångna sommarens draft lär redan nu vara mogen att göra skillnad på Panthers blålinje. 18-åringen har storlek, rörlighet och smartness nog för att vara en inflytelserik spelare redan under sin debutsäsong. Han lär också få många chanser att visa att han är en blivande superstjärna i ett Florida som är i skriande behov av en ”franchise-spelare” att sätta ihop sitt lagpussel kring.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Framtiden är oviss för ett Florida som förlorar drygt 200 miljoner kronor om året. Laget har bara gått till slutspel tre gånger på 17 säsonger och för att klubben ska ha en framtid i Sunrise behöver man snarast bygga ett lag som kan locka publiken till BB&T Center. Det ser dock inte allt för ljust ut på den fronten och trots att erfarna spelare som Mitchell, Bolland och Thornton anslutit under sommaren finns det inte mycket som tyder på att Panthers ska räcka till i kampen om en slutspelsplats. Såväl back- som forwardsuppsättningen består till största delen av gedigna hockeyarbetare, men den riktiga spetskompetensen saknas. Hoppet står därför till att Roberto Luongo står på huvudet mellan stolparna, att Aaron Ekblad genast visar sig vara den backgeneral klubben har saknat samt att Bjugstad, Barkov och Huberdeau tar steget fullt ut och blir de offensiva spjutsspetsar de måste vara. Visst finns också möjligheten att allt det ovanstående inträffar, men att alla bitar ska falla på plats tillräckligt snabbt för att man ska kunna vara med och hota på allvar i slutspelskampen känns ändå långsökt.

FAKTA

General manager: Dale Tallon (sedan 2010).
Coach: Gerard Gallant (sedan 2014).
Poängkung 2013/14: Nick Bjugstad, 38 poäng (16+22).
Målkung 2013/14: Brad Boyes, 21 mål.
Mest utvisad 2013/14: Erik Gudbranson, 114 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sjua i Atlantic Division (66 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Roberto Luongo
35) Al Montoya
39) Dan Ellis

BACKAR:
4) Dylan Olsen
5) Aaron Ekblad
7) Dmitrij Kulikov
33) Willie Mitchell
44) Erik Gudbranson
47) Colby Robak
51) Brian Campbell ”A”
74) Shane O’Brien

FORWARDS:
11) Jonathan Huberdeau
12) Jimmy Hayes
14) Tomáš Fleischmann
16) Aleksander Barkov
17) Derek MacKenzie
19) Scottie Upshall
20) Sean Bergenheim
22) Shawn Thornton
24) Brad Boyes
27) Nick Bjugstad
36) Jussi Jokinen
42) Quinton Howden
63) David Bolland
73) Brandon Pirri
82) Tomáš Kopecký

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 23 maj
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten