Sök
SPÄNNANDE ROOKIE. Johnny Gaudreau gjorde mål i sin första NHL-match i våras. Fortsätter succén i år?
Nyheter

Calgary: Ursäkta röran, vi bygger om!

Det är en lång och bökig process att renovera och bygga om ett helt lag. Calgary Flames har kommit en bit på vägen, men kommer antagligen att behöva någon säsong till på sig innan man är framme. Under tiden kan man njuta av de unga spännande spelare som är på väg in i organisationen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jonas Hiller, mv, Anaheim, Brad Thiessen, mv, Norfolk (AHL), Deryk Engelland, b, Pittsburgh, Sena Acolatse, b, San José, Sheldon Brookbank, b, Chicago (try-out), Corey Potter, b, Boston, Raphael Diaz, b, New York Rangers (try-out), Brandon Bollig, fw, Chicago, Mason Raymond, fw, Toronto, Sam Bennett, fw, Kingston (OHL), Devin Setoguchi, fw, Winnipeg. 
Förluster: Joey MacDonald, mv, Montréal, Chris Breen, b, Boston, Shane O’Brien, b, Florida (try-out), Chris Butler, b, St. Louis, Mike Cammalleri, fw, New Jersey, Ben Street, fw, Colorado, Blair Jones, fw, Philadelphia, T.J. Galiardi, fw, Winnipeg, Kevin Westgarth, fw, klubblös. 

S9

S1Jonas Hiller
Schweizaren lyfte aldrig på allvar efter att ha blivit förstamålvakt i Anaheim Ducks. I fjol förlorade han klubbens förtroende och fick lämna Kalifornien till förmån för en satsning på ynglingarna John Gibson och Frederik Andersen. I Calgary får han chansen att upprätta sitt rykte som en stabil keeper. Den här säsongen lär han vara sysselsatt så det räcker och blir över.

S2Mark Giordano
Lagkaptenen kan ha varit en av NHL:s mest underskattade backar inför förra säsongen. Nu är han det antagligen inte längre eftersom han svarade för karriärens tveklöst bästa säsong, gjorde 47 poäng och fick en hel del röster i kampen om Norris Trophy. Vid sidan av Jonas Hiller kommer Giordano att vara lagets viktigaste spelare i vinter.

S3Mikael Backlund
Genombrottet kom till slut. Efter en trevande start på fjolårssäsongen var det som om polletten äntligen trillade ned och Mikael Backlund började visa det spel som man länge har misstänkt att han har haft i sig. Nu kliver han in i årets säsong som förstacenter med ett helt annat självförtroende än tidigare. Ska utan tvekan kunna slå fjolårets personbästa på 39 poäng.

S4Curtis Glencross
Den karaktärsstarke forwarden hade en mardrömssäsong och missade mer än hälften av matcherna med knä- och fotledsbesvär. Om Glencross får vara frisk är han god för 25 mål och en stor dos attityd. Det här är nämligen en kille med mycket skinn på näsan.

S6

Jiri Hudler
Den spelskicklige tjecken samlade ihop 54 poäng i fjol och blev lagets interna poängkung på det. Känslan är att han har ytterligare en del poäng i sig och om Flames utvecklas som förväntat kommer han antagligen att kunna korsa 60-poängsplatån för första gången i sin karriär.

S5Johnny Gaudreau
Låt inte utseendet lura er – Johnny Gaudreau är en ulv i fårakläder. Han ser ut som en 15-åring, men spelar hockey som en mogen superstjärna. I fjol tokdominerade 21-åringen i NCAA och passade på att avsluta säsongen med att göra mål i sin NHL-debut och sedan ösa in poäng för USA under VM i Vitryssland. Kommer han rätt in i säsongen med Calgary Flames kommer han att vara en utmanare i kampen om Calder Trophy.

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det har varit tio mestadels tuffa år för fansen i Calgary sedan Flames kom en seger från en Stanley Cup-titel i 2004 års final mot Tampa Bay Lightning. Klubbledningen har ofta uppträtt naivt och försökt blåsa upp mediokra lagbyggen till utmanare. Ungefär som att kasta ny färg på väggarna i en fallfärdig kåk och hoppas att det ska få den att stå kvar. Sedan Brian Burke kom in som ny president i klubben har det blivit lite mer ordning och reda. När Jarome Iginla trejdades till Pittsburgh Penguins våren 2013 blev det startskottet på en återuppbyggnad som har inneburit adjö till flera trötta veteraner. Dagens Flames är en ofärdig produkt, men har numera hörnstenar som gör att det finns gott hopp om en ljus framtid. I Sean Monahan, Johnny Gaudreau och sommarens draftfyra Sam Bennett har klubben tre synnerligen intressanta talanger att bygga laget kring. Klarar Mikael Backlund dessutom att bygga vidare på sin fina fjolårssäsong kan Flames snart vara ett lag att räkna med. Men just nu är laget alldeles för tunt och orutinerat för att kunna stå emot den fräna konkurrensen i vild västern.

FAKTA

General manager: Brad Treliving (ny för säsongen)
Coach: Bob Hartley (sedan 2012)
Poängkung 2013/14: Jiri Hudler, 54 poäng (17+37)
Målkung 2013/14: Mike Cammalleri, 26 mål.
Mest utvisad 2013/14: Brian McGrattan, 100 utvisningsminuter.
Facit 2013/14: Sexa i Pacific Division (77 poäng), missade slutspel.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Jonas Hiller
31) Karri Rämö

BACKAR:
4) Kris Russell
5) Mark Giordano ”C”
6) Dennis Wideman
7) T.J. Brodie
15) Ladislav Smid
26) Tyler Wotherspoon
29) Deryk Engelland
Sheldon Brookbank (try-out)
Raphael Diaz (try-out)

FORWARDS:
8) Joe Colborne
11) Mikael Backlund
16) Brian McGrattan
17) Lance Bouma
18) Matt Stajan ”A”
19) David Jones
20) Curtis Glencross ”A”
21) Mason Raymond
22) Devin Setoguchi
23) Sean Monahan
24) Jiri Hudler
25) Brandon Bollig
32) Paul Byron
53) Johnny Gaudreau

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten