SÖDERGRENS MISSTRO. Om Håkan Södergren får rätt blir det en tung säsong för Axel Brage, Juha Uotila och Riley Armstrongs Vita Hästen.
Nyheter

Vita Hästen: ”En klubb i allmän oordning”

De tog sig igenom kvalserien i stor stil i våras. Nu ska Vita Hästen till att göra sitt första besök i Hockeyallsvenskan i sin nuvarande form. Viasat Hockeys expert Håkan Södergren tror att Norrköpingslaget har en tuff resa framför sig.
– De kommer att få slåss i botten, säger Södergren till hockeysverige.se.

De har gjort åtskilliga försök, men det var först i år som det slutligen gick vägen. I våras tog Vita Hästen sig igenom kvalserien till Hockeyallsvenskan i stor stil efter att ha akterseglat båda de allsvenskan kvallagen Björklöven och Troja-Ljungby. Därmed är klubben klar för sin första sejour i Hockeyallsvenskan, såsom den har sett ut sedan 2005.

Niklas Czarnecki.

Inför årets säsong har Vita Hästen stärkt upp truppen med en hel del allsvensk rutin. Håkan Södergren på Viasat Hockey tycker att det är en laguppställning med en del intressanta namn, men ser samtidigt att det handlar om många hockeyvagabonder som har haft svårt att slå rot i andra klubbar.
– Vita Hästen har en trupp med den typen av spelare som försökt slagit sig fram men inte platsat i andra lag. Man har fått en andra chans här och kanske gått en ganska lång väg. Man har sökt sig runt omkring i andra lag, men till slut hamnat här, säger han till hockeysverige.se.
– Tittar du på laguppställningen ser det ändå ganska brukbart ut. Du har Viktor Amnér och Morgan Hassel som har varit med förut. Likaså Sean-Michel Sundqvist och Juha Uotila. Det är fyra rätt stabila backar som jag ser det. Dessutom har man Niklas Andersson om han nu får ordning på grejerna. Forwardssidan är samma sak, ett antal spelare som varit runt i klubbar och gjort både bra och mindre bra ifrån sig. Man lånar in spelare från både höger och vänster och är nog också lite beroende av det.
– Det är egentligen på samma sätt som man måste göra som nykomling i dag. Man får ta spelare som inte riktigt platsar i andra lag och sedan försöka bygga upp deras självförtroende och då förhoppningsvis få lite resultat.

I båset åter finns Niklas Czarnecki, som gör comeback som tränare efter att ha fått sparken av Färjestad under säsongen 2011/12.
– Det är den tyngsta värvningen i hela den här gruppen, menar Håkan Södergren.
– Han och Micke Johansson ihop kan ge lite stadga åt gruppen för vi kan räkna med att det kommer blåsa. Det har vi för övrigt redan sett i den klubben. Det är nästan mer tradition än något annat att det blåser och att det sparkas folk. Senaste åren har det känts som att det varit en allmän oordning i Vita Hästen.

Håkan Södergrens tre profiler i Vita Hästen:

Axel Brage
– Det är första gången han kommer att få bära någonting själv och han kommer också få en hel del att göra. Han måste spela på topp.

Justin Donati
– Han har jag sett och haft lite kontakt med här i Norge. Det är en jäkla poängmaskin. Du ska inte leta efter honom på egen sidan av rödlinjen för där är han inte. Men han är ruskigt kvick och snabb när det handlar om målchanser, skott och powerplay. Det kommer att bli många poäng från honom. Med Riley Armstrong känns det som att man bygger upp för att ha en bra defensiv center till Donati. Jag tror att han kommer att göra mycket jobb i det här laget.

Marcus Eriksson
– Man behöver någon form av hemmablod som man får hänga upp lite på.

Håkan Södergrens genombrottsman i Vita Hästen:

William Wallén och Viktor Amnér.
– Det skulle vara kul att se få till det ordentligt. William har haft en lång och brokig resa. Han har haft mycket jobb utanför rinken med problemen han fick fysiskt sett i Kanada efter sin hjärnblödning.
– Viktor Amnér har man väntat på att slå igenom. Det har inte riktigt hänt något i Troja. Det hade varit kul att visa att det går att gå en jäkligt lång väg för att komma till toppen.

Så här går det för Vita Hästen, enligt Håkan Södergren:
– Vita Hästen kommer slåss i botten med Karlskrona och två lag till tror jag.

Historisk kuriosa:
Bröderna Jimmie, Jonathan och Jesper Ericsson har som bekant Vita Hästen som moderklubb. Pappan är Sven Eriksson. Han kom som ung spelare till Skellefteå från Malå. Säsongen 1978/79 fick han chansen i elitserien och gjorde två mål och totalt tre poäng på 29 matcher. Säsongen efter flyttade Sven till Clemensnäs och när vi bläddrar fram till 1984 kommer han till Vita Hästen. Det blev fem säsonger i Hästen och på 180 matcher svarade han för totalt 198 poäng. Så sent som förra säsongen var han även assisterande tränare i klubben.

TRUPPEN 2014/15

Johannes jönsson.

Målvakter:
30) Johannes Jönsson
36) Axel Brage

Backar:
5) Joakim Pettersson
6) Morgan Hassel
11) Juha Uotila
22) Ludvig Martinsson
23) Viktor Amnér
24) Gustav Bäckström
28) Wilhelm Westlund
33) Niklas Andersson
73) Fredrik Lindström
78) Sean-Michel Sunnqvist

Forwards:
8) Linus Näsström
10) Jesper Samuelsson
12) Henrik Thegel
13) Henrik Bankelius
18) Markus Gunnarsson
19) Emil Rooth
20) Marcus Eriksson ”C”
21) William Wallén
24) Anton Brehmer
25) Carl Åsell
27) Justin Donati
40) Mattias Kalin
54) Adam Schmidt
60) Daniel Åhsberg
63) Tobias Liljendahl
91) Riley Armstrong

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten