Veli-Matti Savinainen.

Savinainen drömmålade när Leksand slaktade i daladerbyt

Veli-Matti Savinainen nätade direkt i debuten mot Örebro. I sin andra match för Leksand blev det två mål när Leksand slaktade dala-rivalen Mora med hela 7-0.

LEKSAND
Leksand genrepade inför SHL-premiären mot Färjestad genom att spela daladerby i Tegera Arena mot Mora. Men så värst mycket till match blev det inte. Första perioden var jämn med 12-12 i skott och bara ett mål. Det stod Jack Connolly för när han sköt ett dragskott som Mora-målvakten Jacob Johansson nog borde kunnat gjort bättre ifrån sig på.

I andra perioden var det dock inget snack. Leksand vann skotten med 21-5 och gjorde fyra mål. Veli-Matti Savinainen, som målade i debuten mot Örebro stod för två av målen där det sista var ett klassmål av högsta skolan. Från vänstra tekningscirkeln bombade han stillastående upp 5-0 i bortre krysset. Dessförinnan hade Johan Ryno vallat in 2-0 via ett Mora-ben i spel fem mot tre, Savinainen själv satt 3-0 och Tobias Forsberg med ett direktskott efter vunnen tekning gjort fyran.

I sista perioden spelade Mora fem mot tre i flera minuter utan att lyckas få håll på Oscar Alsenfelt, som i ärlighetens namn inte behövde anstränga sig speciellt mycket. I stället kunde Fredrik Händemark stöta in 6-0 efter fint förarbete av Tobias Forsberg och Kevin Kapstad skicka in 7-0 från blå i powerplay, vilket också blev slutresultatet.

Leksand-Mora 7-0 (1-0, 4-0, 2-0)
Första perioden: 14.11 1-0 Jack Connolly.
Andra perioden: 24.29 (PP2) Johan Ryno (Brian Connelly, Kevin Kapstad), 29.40 3-0 Veli-Matti Savinainen (Kevin Kapstad, Johan Ryno), 30.36 4-0 Tobias Forsberg (Fredrik Händemark), 38.48 5-0 Veli-Matti Savinainen (Brian Connelly, Jack Connolly).
Tredje perioden: 50.23 6-0 Fredrik Händemark (Tobias Forsberg, Viktor Mårtensson), 53.56 7-0 Kevin Kapstad (Johan Ryno, Eric Himelfarb).
Skott: 42-31 (12-12, 21-5, 9-14)
Utvisningsminuter: 16-14
Publik: 3256 (Tegera Arena)