Sök
NYCKELSPELAREN. Jon Palmebjörk var utropstecknet i Björklöven förra säsongen.
Nyheter

Björklöven: ”Ett lag med mycket att bevisa”

Återkomsten till Hockeyallsvenskan blev en omtumlande historia för anrika Björklöven. Efter en kollaps under andra halvan av säsongen tvingades man kvala sig kvar och säkrade inte nytt kontrakt förrän i sista omgången. I år siktar man på att stabilisera sig i Hockeyallsvenskan, men Viasat-experten Leif Strömberg är osäker på om man klarar det.
– Jag tror att dom kommer hamna i botten, men dom får gärna bevisa något annat, säger Strömberg till hockeysverige.se.

Allsvensk jumbo och ett nervigt kval där segern mot Troja-Ljungby i säsongens sista match säkrade kontraktet. Björklöven spelade med minst sagt små marginaler i fjol. Sedan dess har man sagt adjö till tränaren Jens Öhman och ersatt honom med Patric Wener och Mats Waltin samt tagit in Fredrik Grönberg som ny sportchef i stället för Jimmy Blixt. På spelarsidan har Umeåklubben strävat efter att föryngra laget, som i fjol tillhörde de äldsta i Hockeyallsvenskan.

Leif Strömberg.

Viasat Hockeys expert Leif Strömberg är lite skeptisk till lagets chanser i Hockeyallsvenskan i år.
– Det är många frågetecken kring Björklöven och man har mycket att bevisa enligt mig. Det kan bli en bra blandning, absolut, och det är många i det här laget som den här säsongen kan ta nästa steg. Då kan Björklöven bli farliga naturligtvis, menar Strömberg som även lyfter ett varningens finger för rekryteringen av firma Waltin och Wener som nya tränare.
– Även där har man mycket att bevisa. Mats är naturligtvis mycket rutinerad och även mycket sympatisk. Patric känner jag inte så bra. Jag tycker att Mora spelade lite konstigt under hans ledning. Jag tycker inte att man använde farten i laget på rätt sätt. Man spelade ganska rakt och med väldigt långa pass spelare till spelare.

Leif Strömbergs tre profiler i Björklöven:

Stefan Andersson
– Back som är enormt viktig för Björklöven med hans spel i powerplay. Han är högerfattad, duktig med pucken och en väldigt bra kille.

Jon Palmebjörk
– Det är lite av Björklövens Steve Yzerman. Han är en toppidrottsman och har säkert flera erbjudanden från större klubbar. Han väljer ändå att sajna Björklöven och jag är helt säker på att det inte beror på att han är slö eller lat. Han leder det här laget varje dag. En skicklig spelare som ser väldigt bra tränad ut.

Mats Lavander
– En stor karaktär, en härlig kille i mima ögon och en fantastiskt bra hockeyspelare. Jag skulle vilja se honom skadefri så han kan ge sitt Björklöven en hel säsong utan att ryggproblem och så vidare.

Leif Strömbergs genombrottsman i Björklöven:

Rasmus Edström.

Lucas Sandström och Rasmus Edström
– Lucas hade en ganska taskig säsong med mycket skador. Men han kör och har ett driv. Jag hoppas att han kan få ett lite genombrott. En bra karaktär och är lite Fagerstabördig. Folk från Fagersta slår man inte på fingrarna. Det är hårdingar som kommer därifrån vilket man även hör på Lucas efternamn.
– Rasmus Edström har varit lite fram och tillbaka. Det är en otroligt talangfull back med bra händer och blick för spelet. Han har både skalle och spel för att ta ett nytt steg.

Så här går det för Björklöven, enligt Leif Strömberg
– Jag tycker att man har en trupp för att kunna undvika bottenstriden. Men återigen, för att använda samma ord igen, bevisa. Jag tror att dom kommer hamna i botten, men dom får gärna bevisa något annat. Etablering är alltid tufft. Förra säsongen pratade man om att Björklöven var tidernas bästa nykomling och så vidare, men det är inte så enkelt. Det krävs underkastelse också för att etablera sig.

Historisk kuriosa:
– Björklöven vann sitt hittills enda SM-guld 1987. I finalen slog man Färjestad, tränade av Conny Evensson, med 3-1 i matcher. Tränare för Björklöven var för övrigt Hans ”Virus” Lindberg. I den fjärde matchen vann Umelaget med 6-1, men matchen var jämnar än vad siffrorna visar. Det var Peter Sundström som svarade för viktiga och avgörande 3-1 målet i andra perioden. Efter det var det uppvisning från Björklövens sida.

TRUPPEN 2014/15

MÅLVAKTER:
47) Kevin Lindskoug
50) Johan Mattsson

BACKAR:
3) Alexander Hellström ”A”
5) Karl-Johan Lundström
7) Per Hållberg
32) Rasmus Edström
36) Patrik Nevalainen
40) Jonathan Harty
57) Stefan Andersson
86) Tommy Wargh

FORWARDS:
6) Kim Karlsson
10) Mathias Trygg
12) Linus Boström ”A”
19) William Quist
22) Nicklas Johansson
26) Victor Ekeståhl Jonsson
28) Lucas Sandström
34) Jon Palmebjörk
54) Felix Maegaard Scheel
62) Mats Lavander
74) Stefan Öhman ”A”
79) Emil Lundberg
94) Emil Wrenman

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten