Släkten slaktade Leksands derbyhopp

Släkten var värst när Brynäs gästade Leksand på tisdagskvällen. Såväl Jacob Blomqvist som Jörgen Sundqvist nätade på sitt gamla lag när Gävle-laget vann med 3-2 efter förlängning.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det blev ett svängigt klassikermöte i träningsmatchen mellan Leksand och Brynäs i Tegera Arena. Hemmalaget började bäst med det var gästerna som gjorde målet när Jacob Blomqvist spädde på ”släkten är värst”-klyschan med att snärta upp 1-0 i nättaket bakom Oscar Alsenfelt efter drygt halva första perioden. I den andra chockstartade Brynäs när Anton Rödin efter en Alsenfelt-retur kunde sätta pucken högt över Leksandsmålvaktens ben. Brynäs hade långa stunder ett ordentligt övertag i andra perioden och Leksand hade svårt att komma ur egen zon på ett organiserat sätt.

Den sista akten var det Leksands tur att rivstarta då Kevin Kastad skickade in pucken från blå i power play. Leksands finske nyförvärv Toni Kähkönen debuterade efter lång skadefrånvaro och gjorde ett föredömligt jobb framför mål när pucken gled förbi en mycket duktig Bernhard Starkbaum i Brynäs-målet. Av bara farten kvitterade Fabian Brunnström efter slarv av Brynäs försvar. Jens Bergenström kunde sno åt sig pucken nere i ena hörnet och spela fram Brunnström som fri med Starbaum tappade pucken mitt i en dragning så att den gled in mellan benen på österrikaren.

Leksand öste sedan på för ett vinstmål och i slutet hade dalalaget ett power play som flera gånger om var nära att resultera i nätrassel då såväl Kevin Kapstad som Jack Connolly hade vassa lägen. Men Brynäs höll undan och förlängning fick skilja lagen åt. Där var det återigen en släkting som nätade på Leksand då Jörgen Sundqvist via en Leksandsspelare flippade iväg pucken som med knapp styrfart gick upp i Alsenfelts vänstra kryss.

Leksand-Brynäs 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)
1:a perioden: 11.39 0-1 Jacob Blomqvist (Jörgen Sundqvist). 2:a perioden: 20.18 0-2 Anton Rödin (Greg Scott).
3:e perioden: 41.48 1-2 (PP1) Kevin Kapstad (Johan Ryno), 43.09 2-2 Fabian Brunnström (Jens Bergenström). 4:e perioden 62.18 2-3 Jörgen Sundqvist (Pathrik Vesterholm, Ponthus Vesterholm)
Skott: 34-27 (9-7, 10-10, 14-8, 1-2)
Utv: Leksand 6 min, Brynäs 6 min
Publik: 3561 (Tegera Arena)