Philadelphia

Lindros, LeClair och Desjardines invalda i Philadelphias Hall of Fame

ANNONS

Philadelphia Flyers har offentliggjort de senaste namnen att väljas in i klubbens egna Hall of Fame. Eric Lindros, John LeClair och Eric Desjardines kommer samtliga väljas in under säsongen, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Den 20 november 2014 kommer bli en dag att minnas för många Philadelphia Flyers-supportrar. Då kommer Eric Lindros och John LeClair att väljas in i Philadelphia Flyers egna Hall of Fame.

Ceremonin kommer äga rum inför en match mot Minnesota Wild.
– Jag är hedrad att ha blivit invald i Flyers Hall of Fame. Vad som gjorde nyheten ännu bättre är att jag blivit invald tillsammans med John som jag hade turen att få spela med under den större delen av min tid i Philly, säger Lindros till klubbens hemsida.

Lindros hade en lång karriär i Philadelphia efter ha blivit trejdad till klubben från Quebec Nordiques 1992, som bland annat gjorde att Peter Forsberg gick på andra hållet.

Den nu 41-årige Lindros gjorde 486 matcher i Flyers-tröjan och svarade för 290 mål och 369 assist.

Även LeClair hade en framgångsrik karriär i klubben. 45-åringen svarade för 643 (333+310) poäng på 649 matcher i Flyers-tröjan.
– Jag är väldigt exalterad och hedrad. Tiden jag tillbringade i Philadelphia var helt fantastisk, säger LeClair till klubbens hemsida.

Eric Desjardines kommer även han att väljas in i Philadelphias Hall of Fame under säsongen.

Backens ceremoni får emellertid vänta till matchen mot Buffalo Sabres 19 februari nästa år.
– Det betyder mycket för mig. Det är en fantastisk känsla efter ha tillbringat så många år i Philadelphia och varit pensionerad i nästan nio år, säger Desjardines till klubbens hemsida.

Desjardines blev en av klubbens bästa poängplockare någonsin på backsidan. 45-åringen svarade för 396 (93+303) poäng på 739 matcher.

Den här artikeln handlar om: