Nyheter

Belönas rikligt – efter lång och trogen tjänst

ANNONS

Det ser inte ut att bli någon fortsättning för Martin Brodeur i New Jersey, men väl för en annan av klubbens verkliga trotjänare. Sent på onsdagskvällen skrev nämligen Andy Greene på ett nytt femårsavtal med Devils värt hela fem miljoner dollar per säsong. Det nya kontraktet börjar dock gälla först säsongen 2015-2016, detta då amerikanen har ett år kvar på sitt nuvarande avtal värt tre miljoner dollar per säsong.

Greene har spenderat hela sin åtta säsonger långa NHL-karriär i New Jersey och har under denna period spelat 477 matcher för klubben. Han har fått ta på sig en allt mer framträdande roll de senaste säsongerna och kommer från sitt näst bästa år poängmässigt under sina åtta år i ligan. Under säsongen 2013-2014 samlade 31-åringen på sig 32 poäng (8+24), vilket är fem poäng från hans personliga rekord från säsongen 2009-2010.

Under de senaste två säsongerna har också Greene agerat assisterande kapten i Devils och snittat klart mest istid av lagets backar. Den gångna vintern matchades veteranen i alla situationer och hade ett snitt på 24.34 i istid per match, vilket är knappa tre minuter mer än någon annan spelare i laget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL