Nyheter

Lindbäck får konkurrens – mästarmålvakt till Dallas

ANNONS

Den 1 juli värvade Dallas Stars Anders Lindbäck som reserv till sin förstakeeper Kari Lehtonen. Nu ger man svensken en finsk konkurrent. Det är den 27-årige finske målvakten Jussi Rynnäs som ansluter till Stars organisation. Därmed tar han platsen som Cristopher Nilstorp lämnade efter sig när han flyttade hem till Sverige för spel i Växjö.

Bakom sig har Rynnäs en säsong där han blev finsk mästare med Kärpät från Uleåborg. Han svarade för en spektakulär grundserie där han hade ligans bästa räddningsprocent (93,9), men fick sedan se sig bli utkonkurrerad av Tomi Karhunen i slutspelet. Karhunen avslutade slutspelet med en räddningsprocent på fenomenala 95,2.

Rynnäs kontrakt med Stars löper över de två kommande säsongerna och är ett envägskontrakt som ger honom samma lön i AHL som i NHL. Första året är kontraktet värt 550 000 dollar och andra året 575 000 dollar. Rynnäs tillhörde Toronto Maple Leafs organisation mellan 2010 och 2013. Under den tiden spelade han tre NHL-matcher.

Den här artikeln handlar om: