Vancouver

Ex-slagskämpens chockbesked: ”Jag har inte mycket tid kvar att leva”

ANNONS

Under 90-talet var Gino Odjick en av NHL:s största slagskämpar. Under gårdagen kom den omåttligt populäre ex-spelaren med ett chockerande besked.
Han är döende i en obotlig sjukdom och har kort tid kvar att leva.
– Läkarna trodde att jag skulle kunna leva fler år till, men nu tror de att det blir mycket kortare, kanske månader eller till och med veckor, skriver Odjick i ett öppet brev på Vancouver Canucks webbsida.

Gino Odjick är en av de populäraste spelarna i Vancouver Canucks historia. Mellan 1990 och 1998 spelade han 443 matcher för klubben och satte nytt utvisningsrekord i Canucks historia med 2 028 minuter på botbänken.

1998 trejdades han till New York Islanders och hann därefter representera Philadelphia Flyers och Montréal Canadiens innan karriären tog slut 2002.

Än i dag har Canucks-fansen en speciell plats i sitt hjärta för Odjick, eller ”The Maniwaki Mauler” som han populärt kallades. Därför kom gårdagens nyhet om att han är döende chockvågor genom den kanadensiska västkustsstaden.

I ett öppet brev på klubbens webbsida skriver Odjick att han har drabbats av en obotlig sjukdom som heter AL-amyloidos, där kroppen skapar ett onormalt protein som sätter sig på hjärtat och gör det hårdare till dess att det helt enkelt inte kan slå längre.
”Mina läkare är inte säkra på hur länge jag kan överleva. Först trodde de att jag skulle kunna leva i flera år till, men nu tror de att det blir mycket kortare, kanske månader eller till och med veckor”, skriver Odjick i brevet.

43-åringen väljer att meddela allmänheten om sitt tillstånd för att inga falska uppgifter ska läcka ut genom pressen. Han skriver att han ska försöka använda sin sista dagar till att tillbringa så mycket tid som möjligt med sina barn.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL