Nyheter

Finska floppen köps ut: ”Han är inte överraskad”

ANNONS

Det blir inget mer spel i Buffalo Sabres för den finske forwarden Ville Leino. Efter 58 mållösa matcher den gångna säsongen blir 30-åringen utköpt ur kontraktet.
– Han är inte överraskad, säger agenten Markus Lehto till Buffalo News.

Det var efter en fin säsong med Philadelphia Flyers 2010/11 som Buffalo Sabres skrev ett sexårskontrakt värt 27 miljoner dollar med Ville Leino. Det visade sig vara ett misstag. Under de tre säsonger som finländaren har tillbringat i Buffalo har han bara gjort tio mål på 137 matcher.

Den gångna säsongen nådde han botten när han gick mållös från de 58 matcher han spelade för Sabres. Därför kom det inte som någon större överraskning att Buffalo nu meddelat att man kommer att köpa ut Leino från de tre avslutande säsongerna i kontraktet.
– Han var inte överraskad, han tog det med jämnmod, säger hans agent Markus Lehto till Buffalo News.

Sabres har satt upp Leino på unconditional waivers. Det ger övriga 29 NHL-klubbar 24 timmar på sig att knipa forwarden. Det kommer ingen att göra. Därmed blir han unrestricted free agent.
– Free agent-perioden startar 1 juli och vi kommer att ta det därifrån. Hans prioritet är att spela vidare i NHL. Han vet att han är en väldigt bra NHL-spelare, säger Lehto.
– De två senaste säsongerna har naturligtvis varit medelmåttiga, men jag tänker inte gå in och analysera vad det var som hände. Vi tittar bara framåt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL