Nyheter

Dubbelt hjältedåd – Martinez är Kings övertidskung

ANNONS

En som verkligen symboliserar Los Angeles förmåga att vara bäst när det gäller är lagets senaste genombrottsman, backen Alec Martinez. 26-åringen sköt det matchvinnande övertidsmålet i den sjunde och avgörande matchen mot Chicago och upprepade den bedriften i natt.
– Vi trodde verkligen att vi skulle vinna den här matchen, säger Martinez.

Los Angeles Kings är en lagmaskin som kommit tillbaka från vad som framstått omöjliga underlägen gång på gång i det här slutspelet. Man vände ett 0-3-underläge i matcher till seger i matchserien mot San José, kom tillbaka från ett 2-3-underläge mot Anaheim i andra rundan och hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den sjunde och avgörande matchen borta mot Chicago.

I finalserien har Kings moral varit ett av lagets största segervapen och vid tre tillfällen har man vänt underläge till övertidsseger mot New York Rangers. En av de spelare som klivit fram när det hettat till ordentligt är backen Alec Martinez. 26-åringen avgjorde det sjunde mötet mot Chicago på övertid och upprepade den bedriften när han säkrade Kings Stanley Cup-seger på övertid i natt.
– Pucken kom ut från hans benskydd ganska snabbt. Jag försökte bara få klubban på pucken och få den på mål, säger Martinez till NBC och fortsätter:
– Efter målet fick jag en blackout. Jag kastade handskarna, killarna kastade sig över mig och jag kunde inte andas på en stund. Det var ett overkligt ögonblick.

”VI ÄLSKAR VARANDRA”

Trots att New York Rangers sköt 2-1 i numerärt underläge med endast 30 sekunder kvar av den andra perioden tvivlade aldrig Kings spelare på att man skulle avgöra finalserien inför hemmapubliken.
– Vi trodde verkligen att vi skulle vinna den här matchen även när vi låg under, säger Martinez.
– Rangers är ett fantastiskt lag och den fjärde segern är alltid den svåraste att ta. Vi pratade om att vi behövde jobba extra hårt inför den tredje perioden. Vi gjorde det som ett lag och även om vi inte ville vara i den sits som vi var efter två perioder lyckades vi ta oss tillbaka.

Martinez svarade totalt för tio poäng (5+5) på 26 slutspelsmatcher och fick sitt stora genombrott till följd av sina hjältedåd i slutspelets avgörande stunder. Själv tackar han sina lagkamrater för framgången.
– Vi har en fantastisk grupp ledare i det här laget som vet vad som krävs för att vinna, säger 26-åringen och fortsätter:
– Vi gillar varandra. Vi älskar varandra. Jag har aldrig spelat någon annanstans än i LA då jag blev draftad av klubben, men utifrån vad spelare som kommit från andra ställen sagt är det vi har här något speciellt. Killarna tycker verkligen om varandra och det är ett gott betyg till vår GM (Dean Lombardi) att han lyckats sätta ihop en sådan grupp.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch