SHL

Örebro redo att ta nästa steg: ”En väldig konkurrens i laget”

Örebro hade som nykomling en säsong som gick både upp och ner. Trots en bra inledning av seriespelet hamnade man ändå i kvalserien. När krutröken väl hade lagt sig där var det bara att lyfta på hatten och konstatera att Örebro även kommande säsong kommer att spela i SHL.

Inför säsongen var det tänkt att Johan Wiklander skulle vara en av lagets tongivande spelare när det gällde målfabrikationen. Senaste säsongerna har han pendlat mellan 16 och 29 mål i Hockeyallsvenskan. I SHL blev det bara sju mål, men samtidigt ska man komma ihåg att Wiklander hade ett längre uppehåll under säsongen då han var knäskadad.
– Klart att när man är van att göra mycket mål, så är det också det man trivs bäst med och framför allt det man vill göra. Samtidigt får man acceptera att rollerna blir annorlunda när man tar ett steg upp. Det blev ett helt nytt lag som vi hade jämfört med när vi spelade i Hockeyallsvenskan, berättar Johan Wiklander för hockeysverige.se och fortsätter:
– Man får försöka bidra med det som behövs. Jag fick mycket cred för att jag jobbade hårt och spelade mer fysiskt nu då jag inte var den som gjorde mest mål den här säsongen. Ibland är det tufft, men i stället blir man uppskattad för något annat.

Du var skadad under en längre tid, hur påverkade det din säsong?
– Svårt att säga. Det kändes bra precis innan skadan, Vi hade spelat åtta eller nio matcher innan skadan och faktiskt börjat bra. På det viset kom skadan lite olägligt, självklart.
– Jag kunde ändå träna på bra under skadan. Det var bara någon vecka där i början som jag inte kunde göra så mycket med knäet, alltså kondition eller benstyrka. Det tog några matcher att komma tillbaka, men samtidigt fick jag förtroende att spela på en gång så jag inte behövde vara utanför laget någonting. Klart att det hjälpte till så jag kunde spela mig in och snabbt komma in i det igen.
– Klart att det förstörde lite av min säsong, men samtidigt hade jag tur som fick vara med från början då jag kom tillbaka.

Hur förändrades gruppen när Kent Johansson klev in som tränare då Patrik Ross klev av jobbet?
– Det var lite turbulent just då Ross klev av samtidigt som vi var inne i en jäkligt dålig trend som lag. Vi behövde nog en förändring och jag tycker bara att det var positivt då Kenta kom in.
– Det blev lite lugn i gruppen och Kenta är inte den som stressar upp sig i onödan. Han fick alla att lugna ner sig och gå ut och ha kul. Det var en jäkligt bra förändring och det hjälpte oss mycket tycker jag.

Ändrade han mycket på era roller i laget?
– Ja, lite grann. Det var i den vevan som vi gjorde oss av med två av importspelarna (Ben Walter och Justin DiBenedetto) som varit med från början. Då blev det lite förändringar i rollerna. Vi som varit i klubben ett tag och var vana att vara mer offensiva fick mer chanser i powerplay.
– I stort sett var det ändå ungefär samma sak, men lite mer lugn och ro.

Många trodde att Örebro skulle få en tuff kvalserie, men efter tio omgångar stod det klart att Örebro vunnit serien fyra poäng för tvåan Djurgården och trean Rögle.
– Vi hade en bra trupp, men det betyder inte alltid allting. Vi fick en bra start och det tror jag var väldigt avgörande. I första matchen mot Rögle i Ängelholm låg vi risigt till, men lyckades vinna den. Det tror jag var nyckeln till att vi kunde slappna av lite mer.
– Efter den matchen kändes det som att vi spelade ut fullständigt och då var vi det bästa laget i kvalserien.

Var det mycket annorlunda att komma ner som lag från SHL jämfört med då ni klev upp till kvalserien från Hockeyallsvenskan året innan?
– Ja, så är det självklart. Det kändes som att vi inte hade någonting att vinna utan det är väldigt mycket press på laget och klubben. Man känner verkligen hur mycket man vill klara av det. Det skulle vara fruktansvärt att åka ut på en gång när man vet hur lång vägen dit ha varit och hur svårt det är att göra det igen.
– Samtidigt försökte vi prata med varandra innan att vi skulle försöka spela avslappnat och våga spela pucken, inte bara hålla stenhårt i klubban för då blir det svårt att vinna matcher.

Örebro har en stor del av sin trupp klar redan och det tycks som man har en större bredd den här säsongen vilket Johan Wiklander ser som något mycket positivt.
– Vi har gjort klart med ganska många nya spelare samtidigt som det är ganska många spelare kvar sedan förra säsongen. I år hade vi en del skador hit och dit och då är det givetvis bra med en bred trupp. Sedan blir det en väldig konkurrens vilket är bra. Man kommer att få jobba stenhårt för en plats i laget.
– Samtidigt vill man inte själv ha för stor konkurrens eftersom man vill spela så mycket som möjligt. Men som det ser ut nu tror jag att vi kommer att behöva en bred trupp. Jag tycker att det ser jäkligt bra ut och vi har en bra rollfördelning inför nästa säsong.

Om vi pratar personliga mål, hur ser dom ut hos dig inför nästa säsong?
– Det är att ta ett steg till. Kunna bidra ändå mer och växa in ytterligare i SHL-kostymen. Självklart också att försöka bidra ännu mer till laget och visa att jag hör hemma i SHL.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten