Sök
Nyheter

NHL-karriärens största motgång: ”Tränaren litade inte på mig”

Det som skulle bli starten på nästa stora steg i karriären blev i stället karriärens största motgång. Efter förra sommarens Stanley Cup-seger med Chicago Blackhawks skrev Viktor Stålberg ett lukrativt treårskontrakt med Nashville Predators – och upplevde sin hittills sämsta säsong i NHL.
– Tränaren litade inte på mig och det gick ut över självförtroendet, säger han till hockeysverige.se.

Ett treårskontrakt värt nio miljoner dollar. Det blev Viktor Stålbergs belöning när han lämnade Chicago Blackhawks som unrestricted free agent efter förra sommarens Stanley Cup-triumf. 28-åringens förhoppning när han lämnade mästarklubben för spel i Nashville Predators var att han skulle få en mer prominent roll som topp sex-forward i den nya klubben. Men så blev det aldrig.

Stålberg hade svårt att vinna coachen Barry Trotz förtroende och avslutade säsongen med bleka åtta mål och 19 poäng på 70 matcher. Ett facit långt ifrån de 22 mål och 43 poäng han hade mäktat med under sin hittills bästa NHL-säsong i Chicago två år tidigare.
– Det var en riktigt dålig säsong, konstaterar han när hockeysverige.se får en intervju med göteborgaren.
– Efter slutspelet i fjol fick jag en kort sommarträning och sedan blev jag skadad på campen och missade de första matcherna. Det kändes som om jag kom efter redan från början. När jag väl kom tillbaka fick jag inget förtroende. Jag tror helt enkelt inte att tränaren gillade hur jag spelade. Han satsade väldigt mycket på defensiva spelare och i ärlighetens namn är det inte defensiven som har tagit mig till NHL.
– Samtidigt är det i grund och botten upp till mig att prestera, så jag ska absolut inte skylla på någon annan. Jag tog inte chansen de få gångerna jag fick den, jag var inte tillräckligt bra helt enkelt.

Barry Trotz.

Det blev tidigt en debatt i Nashville kring huruvida Barry Trotz verkligen använde sitt svenska nyförvärv på rätt sätt. Många höjde på ögonbrynen åt det faktum att han valde att matcha en tilltänkt topp sex-forward i fjärdekedjan.
– Det gjorde jag också, men det är tränaren som bestämmer och han litade inte på mig. Nu gick det här ut över mitt självförtroende och det är svårt att lyckas när det inte är på plats. Självförtroende är a och o om man ska lyckas, säger Viktor Stålberg som också hade svårt att hitta rätt i Trotz defensiva spelsystem efter att ha spelat offensiv hockey i Chicago Blackhawks under ett par år.
– Hockeymässigt var det en väldigt stor omställning, mycket större än jag hade förstått. Jag förstod att det skulle bli annorlunda, men var inte förberedd på att skillnaden skulle vara så stor. Osäkerheten gjorde nog att jag kom bort från mitt eget spel och försökte forcera saker. Det är aldrig bra när det händer. För mig blev det en nedåtgående spiral.

”JAG ÄLSKAR SÄTTET SOM HANS LAG SPELAR PÅ”

Efter Nashvilles andra raka slutspelsmiss fick Barry Trotz inte stanna kvar i klubben. Han kommer i stället att coacha Washington Capitals nästa säsong. Ny coach för Predators blir i stället den betydligt mer offensivt orienterade Peter Laviolette.
– Jag är jättepositiv till honom. Jag har aldrig haft kontakt med honom, men jag älskar sättet som hans lag spelar på och jag har pratat med killar som har haft honom som tränare. De är väldigt positiva, säger Stålberg som hoppas att coachbytet ska ge Predators en knuff i rätt riktning nästa säsong.
– Jag tycker att vi redan har många bitar på plats. Vi har en grym målvakt i Pekka Rinne och ett av ligans bästa försvar. Kan vi få lite mer utdelning framåt och ett annat tänk så har vi goda möjligheter att göra något bra. Det här är en nystart för hela laget och inte minst en nystart för mig.

Om inte en nystart så blev det i alla fall en omstart för Viktor Stålberg när säsongen var över. Efter sju månader av grubblerier och frustration över att det inte fungerade på isen behövde hjärnan ett lika stort brejk från hockeyn som kroppen.
– Jag har försökt släppa hockeyn helt och hållet. När det går så dåligt som det har gjort i år påverkar det hela ens liv och man blir ganska less på hockeyn. För att ladda om batterierna har jag tagit ett brejk där jag varken tittade på VM eller Stanley Cup-slutspelet – eller ens pratade om hockey, säger Stålberg som ändå håller koll på hur de forna lagkamraterna i Chicago Blackhawks sköter sig.
– Det är klart att jag gläds över att de har spelat bra. Nu har de hamnat i en trång sits här mot Los Angeles, men är det något lag som kan slingra sig ur det där så är det dom.

För att komma i så bra form som möjligt och ta revansch nästa säsong har Viktor Stålberg anlitat den personlige tränaren Andreas Öhgren, som bland annat jobbar med Gabriel Landeskog och tidigare lagkamraten i Chicago, Johnny Oduya.
– Jag hade varit sugen på det ett tag nu. Jag har tränat själv och det har gått bra, men ju äldre man blir, desto svårare blir det att motivera sig i sommarträningen. Då är det bra att få hjälp av någon som kan pusha dig det där lilla extra steget. Jag har tagit hjälp av Andreas samtidigt som jag har en kille här i Göteborg, Kristian Skarphagen, som också är med och hjälper till varje dag och ser till att man gör rätt.
– Andreas har ett nytänk där det handlar om hur man ska träna för att vara stark på isen, inte för att ta så tunga knäböj som möjligt. Det tänket köper jag. Jag känner att jag fortfarande kan bli starkare och att jag har mer att ge. Det ska bli spännande att se vad jag kan få ut av det här.

Viktor Stålbergs resa mot upprättelse i Nashville har startat.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten